Frågetecken i mästarklubben

Regerande svenska mästarna på herrsidan Södertälje Kings kan komma att avbryta sitt internationella spel i EuroChallange.

Skälen är förstås ekonomiska.

– Vi har som ambition att spela internationellt, men vi kommer inte att ta några risker ekonomiskt. Det måste gå ihop. Just nu kollar vi på möjligheterna att finansiera spel i Eurochallenge. Förutom en anmälningsavgift handlar det även om en deposition som vi måste ligga ute med, säger sportchef Robert Andersson till Länstidningen i Södertälje.

Södertälje testar just nu spelare på sommarträningen.

Bland de nya märks en center på modiga 218 cm och 120 kg!

Carl Engström är klar med fyra år på college, University of Alabama.

– Jag var i kontakt med Vedran (Bosnic) och det är perfekt för mig att komma hit och träna. Jag kommer fortsätta att spela elitbasket. Så mycket vet jag. Vi får väl se vad jag får för förslag, säger 22-åringen till LT.

Sportchef Robert Andersson deklarerar oförändrad spelarbudget för kommande säsong.

– ”Sommarcampen” avslutas denna vecka och sedan väntar en intensiv fas i rekryteringen då vi lär prata mer konkret med olika killar. Vi har bland annat haft fem utländska spelare här under träningsveckorna, men även spelare som vi har kontakt med sedan tidigare som exempelvis Tom Lidén och Alexander Lindqvist, säger Andersson, till tidningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.