Ersättaren nära

Salléns damer hade en mycket stark säsong i fjol (fick utmärkelsen årets lyft och tog Northland till femte avgörande i semifinalserien och deras lagbygge inför kommande säsong blir lite extra intressant med tanke på att Udominate från Umeå  ska till Uppsala för premiärmatch i svenska damligan.

Coach Bosse Eriksson får kvar två nyckelspelare i Christy Bacon och Katarina Andersson.

Sedan har det egentligen inte hänt så mycket. Sha Brooks och Adrianne Ross är inte kvar. Det senaste är att vi inte heller får se Kristina Tattersdill i Sallén-tröjan då hon enligt uppgift helt sonika lägger av med basketen.

Ersättaren kan bli Norrköpings Tanya Massamba.

– Vi är i någon slags slutförhandling. Hon har inte gett definitivt besked, men vi hoppas ska kunna sy ihop ett kontrakt som hon kan acceptera, säger Sallén Baskets sportchef  Sonja Entzenberg till UNT.

Chioma Nnamaka hoppas Sallén fortfarande på.

Men Sallén jagar förstås nytt blod. På guardsidan har det blivit nej tack från namn som Josefin Olheim och Brittany Smart.

Om jakten på en ny pointguard säger sportchefen till UNT:

– Det går ju att importera från USA, men vi är intresserade av att få en etablerad svensk spelare, fast tiden börjar rinna ut så det är frågan om vi kan få någon. Vi har några vi förhandlar med, men jag vill inte säga några namn.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.