Det rör på sig

Så har då mästarlaget Södertälje Kings börjat röra på sig när det gäller lagbygget.

Danske landslagsmannen Darko Jukic är klar.

23-åringen kommer närmast från spel i Italien.

–  Vi blev jätteimponerade av honom när han var här på provspel. Han är en atletisk guard som varit på vår lista under en lång tid. Vi har stora förhoppningar på honom, säger Robert Andersson, sportchef i Kings, till Länstidningen.

Sportchefen i Kings uppger vidare att det snart är klart med en ”stor amerikan”.

Från Jämtland meddelas att 18-årige centern Mattias Markusson från Alvik Basket är klar för kommande säsong. Mattias mäter modiga 215 centimeter och följer alltså coach Torbjörn Gehrke till Östersund.

Gehrke säger så här till Jämtlands hemsida:
– Mattias är en av våra absolut största talanger vi har i Sverige. Om jag sa att valet att stanna i Sverige och Jämtland Basket inte oroar mig, så skulle jag ljuga! Att få erfarenheten av att spela och träna i en av de stora europeiska utvecklingsprogrammen som Mattias fick anbud ifrån, är inget vi kan erbjuda vare sig i Jämtland eller någon annan klubb i Sverige. Men Mattias resonemang över att vilja stanna i Sverige ett år till var solida och genomtänkta.

Jämtland har även klart med coameback för forwarden Johan Rönström.

Jämtlandstruppen i dagsläget: 
Mario Pesut, Gustav Hansson, Tyler Peters, Andreas Karlsson, Niklas Larsson, Johan Rönström, Jesper Eliasson, Trevor Gruis och Mattias Markusson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.