Illa, riktigt j***a illa!

Det pratades före säsongen om slutspel och efter första matchen kändes det realistiskt.

Efter kvällens förlust 66-87 mot Nässjö är det bara att inse. Steget från ettan, även Superettan till Basketligan är ett rejält kliv.

Umeå BSKT hängde med i en halvlek poängmässigt, men sett till inställningen, prestationen och försvaret så var dom aldrig med i matchen.

23 turnovers var den statistiskt stora boven, men försvaret var det som verkligen inte såg okej ut.

Noterbart är att Nässjö vann andra halvlek med 45-22!!. I Nässjö imponerade med ett bra skytte utifrån i andra halvlek (5 av 8) och var överlag duktiga på att ta bollen hårt till korgen och på att slita ned offensiva returer (14st). Brenton Butler var stekhet när Nässjö gick ifrån i tredje perioden.

Coach Jesper Gustavsson var mycket kritisk efteråt. Han menade att försvaret och startfemmans insats var skulden till det mesta.

– Det är absolut i försvar allt börjar. Hade vi kunnat spela försvar hade vi fått några snabba uppspel. Nu kommer vi mot fem gubbar hela tiden. Vi måste göra ett mycket bättre jobb defensivt. Vi kommer in, spelar skitförsvar. Sen har vi folk i startfemman som blir avbytta för att dom inte gör sitt jobb. Sen sitter de på bänken och säger att folk på banan inte gör sitt jobb. Det börjar alltid med de bästa spelarna. Det är dom som inte gör sitt jobb och inte har attityden.

Omar Krayem gjorde comeback. Han satte visserligen 15 poäng, hade 3 assist och 4 returer, men höll ofta bollen länge och fick inte alls spelet att stämma.

– Omar kommer in flatt. Vi får ingen bollrörelse. han kramar bollen lite för mycket, men han har inte spelat på länge, har inte tränat på länge. Det är förståeligt, säger Gustavsson.

Nu väntar en veckas uppehåll till nästa match borta mot Sundsvall.

– Vi hinner göra massor på en vecka. Det är kniven på strupen i den här ligan. Ingen ska tro att man kan komma in och lalla. Då radas förlusterna upp. Så är det, säger Gustavsson.

* * *

Till sist. Det här var riktigt illa för Umeå BSKT. Med förluster hemma mot både Örebro och Nässjö har laget satt sig i en knivig sist för att undvika kvalplats. Det är oerhört mycket basket kvar, laget kan utvecklas och allt är möjligt, men jag kan tänka mig att Jesper Gustavsson känner sig pressad efter sex raka förluster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.