Blomberg om succéstarten

Blogg depp

 

Bilden: Pam på bänken i ifjol, här med Kicki Nybom och Josefine Loob. Foto: Peter Hegethorn

Ifjol hade Pamela Blomberg en roll där hon kom från bänken.

Det slutade med ett snitt på 24.05 minuter, 11,3 poäng 2,9 returer, 1,8 assist och 1,0 steals per match.

Skyttet låg på 48,3 procent på tvåorna, 34,7 på tvåorna och 73 procent på straffarna.

Jag träffade henne igår på Udominates träning och tog ett snack med henne om det där, det blev även en liten artikel i tidningen. Ni får hela surret här.

– Jag respekterar verkligen de som klarar av att komma från bänken och leverera. Det är speciellt och kräver att kunna komma in nästan kall om du fått sitta ett tag och ändå vara helt på. Jag gör det som är bäst för laget, men jag har startat alla säsonger sedan jag var 13 förutom i fjol så det var ovant, säger Blomberg.

Efter fyra matcher den här säsongen är det kanske tidigt att dra några växlar, men så här ser siffrorna ut för fru Blomberg:
32,06 minuter, 18.3 poäng, 3,5 returer, 2,0 assist och 3,3 steals.

Skyttet har varit magiskt med 65.5 på tvåorna (många layups), 50 procent på treorna och 87,5 på straffarna.

Mot Sallen blev det 24 poäng och senast mot Akropol 31 stycken.

Hur viktigt har det varit att få starta igen och spela tunga minuter?

– Jag har alltid gjort det sedan jag var liten så det är en vana. jag trivs med att spela många minuter och känna tidigt om jag är het idag, men som sagt. Jag gör det som är bäst för laget.

Vad har gjort att du startat så mycket bättre än i fjol?

– Jag har bra lagkamrater. Det är huvudanledningen till varför det har gått bra. Jag får bollen i rätt lägen. Det är så med vårat lag i år att vi ser vem som är het, sen ser vi till att den personen får bollen. I några matcher har det varit jag.

Vad är lagets främsta styrka som du profiterat på tycker du?

– Att vi vänder spelet så snabbt och springer. Vi spelar ett väldigt bra lagförsvar, många är duktiga på att passa och sen springa. Det är vår styrka och det kommer det att vara i år. Det har jag gjort en del poäng själv på också.

Hur är din egen fysiska form?

– Den är klart bättre än i fjol vid samma läge. Då var vi 15 personer på träningarna och tempot blev så där. Vi roterade på många tidigt och jag fick ”ease my way into the season”. I år har det varit pang på, rakt in i säsongen. Få på träningarna, men ändå högt tempo, matcher med många minuter så nu är jag i bra fysisk form redan tidigt på säsongen.

Jag pratade med coach Micke Blomqvist om det här med starters för ett tag sedan. Då sa han så här:

– Jag försöker avdramatisera det här med att starta matcher. Det viktiga för mig är inte vilka som startar matchen utan snarare vem som avslutar. Vad spelar det för roll om du är starter om jag byter ut dig efter tre minuter.

Han har visserligen rätt, men när det kommer till Pam så tycker jag att hon ska få starta. Det är lite som en ”heatcheck”. Är hon på i dag? Dåså låt henne ösa. Är hon inte det. Okej, vila henne lite och ge henne en ny chans senare, levererar hon inte då så har hon en dålig dag och andra får kliva fram. Pam är en sån ”scoring-punch” att hon måste testas i mina ögon.

Nu väntar alltså Mark på söndag. Då det inte är någon tidning i morgon lördag då det är en röd dag gjorde vi förhandsartiklar redan i går inför den matchen.

Så här säger Pam om Mark.

– Det är ett lag som spelar tufft, nästan lite fult. Ibland kan det vara svårt, men i år tycker jag att vi ska kunna utnyttja det istället, stå upp och attackera ännu hårdare. Det ska bli en rolig match och vi ska ta en ny seger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.