BSKT ska spela enkelt

Umeå tränade på torsdagskvällen och gick igenom lite av vad som väntar på fredagen mot Jämtland.

Av vad jag kunde snappa upp sa Jepser Gustavsson:

– Tyler Peters har blivit bättre och bättre offensivt. Ni kan inte underskatta honom efter insatsen mot oss.

Han vill inte orsaka någon underskattning bara för att Umeå vann premiären mot Jämtland.

– Vi måste hålla det enkelt. Vi tappade huvudet lite mot Sundsvall. Det kan lätt hända, så om det börjar gå tungt för oss eller Jämtland i kväll kan det vara tungt att komma upp med huvudet och köra, sa Jepser när han pratade med kollega Tomas Ruuth på torsdagen.

Gustavsson konstaterade även att:

– Vi slog Jämtland hemma i premiären, men det har hänt mycket sedan dess. Jämtland spelade tre förlängningar mot Södertälje senast och har kommit i gång.

Det lär alltså bli en tuff match för Umeå BSKT på fredagskvällen. Jämtland är enligt vad bloggen fått höra galet revanschsugna och kommer med förutom laget ett tiotal supportrar. Dessutom kommer Jämtland med ett webb-tv team och ska sända matchen. jag återkommer om var och hur.

* * *

Vi hade två matcher i Basketligan på torsdagskvällen:

Borås–LFBasket 92-70 (33-25, 19-11, 26-18, 14-16)
Borås: Christopher McKnight 20, Adam Darboe 17, Miller James Jr 17, Christian Maråker 14, Fredrik Andersson 12, Michael Palm 10, Henrik Carlsson 2. LF Basket: Jaraun Burrows 27, Christopher Ryan 14, Jonathan Person 13, Alexandros Sigkounas 10, Haukur Pålsson 2, Erik Edin 2, Tim Kearney 2.
Publik: 1711.

Solna–Norrköping 68-91 (7-28, 24-23, 13-19, 24-21)
Solna: James Washington 12, Tim Schüberg 9, Serkan Inan 9, Nathan Dawit 7, Alexander Lindqvist 7, Sigurdur Thorsteinsson 6, Miguel Montanana 5, Sebastian Schüszler 4, Leo Lightner 3, Jonathan Gunnarsson 3, Daniel Johansson 3. Norrköping: Toni Prostran 23, Magisto Arop 15, Dominique Morrison 10, Joakim Kjellbom 8, Gustav Sundström 8, Kristoffer Gafor 7, Mikael Lindquist 7, Pawel Mroz 6, Tomas Gaidamavicius 5, Ludwig Wissing 2.
Publik: 972.

Nu är Borås mina favoriter till seger i Basketligan, men LF har inte fått någon dans till rosor som start på ligan. Fyra segrar och tre förluster.

– Vi gör säsongens sämsta match. Vi ser inte ut som vi brukar göra och är så aggressiva som vi kan vara. De (Borås) får ta för enkla poäng, säer coach peter Öqvist till NSD efter matchen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.