Så bra är stjärnorna

Efter nio raka segrar inklusive seriefinalen mot Northland Basket är det dags för Bloggen att granska stjärnorna i Udominate Basket.

Så här ser det ut:

Agnes Nordström – Det är bara att hoppas att förbundskapten Lasse Johansson får med Udominates lagkapten till sommarens EM-slutspel. Utlandsproffsen med systrarna Eledbrink i spetsen kommer förstås att vara ledande i blågult även i sommar, men Agnes är helt enkelt bättre än någonsin och den klart bästa svenska spelaren i Damligan. Agnes snittar 14,1 poäng, 7,3 returer och 4,5 assist. Hon skjuter förnämliga 61,7 procent på tvåpoängarna! Kvar att slipa på i nya rollen som pointguard är turnovers (4,4).

Mante Kvederaviciute – Spelar mest tid i Udominate med 31:48 per match och det är inte att undra på då Mante gör livet riktigt svårt för motståndarnas anfallare. 10,6 poäng och 4,2 returer är stats som kännetecknar en riktig lagspelare. Klev fram i toppmötet med Northland och visade vilken skytt hon kan vara när det behövs.

Pam Blomberg – Missade seriefinalen på grund av skada. Ett svårt avbräck för laget om skadan blir långvarig då Pam till fullo axlat sin nya roll som starter och främsta avslutare. Hon snittar 16 poäng och det med högprocentig träffprocent, 61,1% på tvåor och 46,4 på treor.

Lina Pikciute – Man kan bli lite lurad av siffrorna i Damligan där hon borde kunna dominera mera (10,6 poäng och 6,3 returer), men det är lurigt att vara tuff center på 195 cm och som ny i Sverige klara domarnas bedömingsnivå i grundserien. Lina lyckas ändå trötta ut sina motståndare trots att hon håller igen lite för att hålla sig på max fyra foul. I internationellt spel är hon mer van att handskas med tuffare villkor och regler, i EuroCup har hon snittet 17,5 poäng och 10,5 returer!

Dia Lukacovicova – Kommer från ettårigt uppehåll på grund av skada och har spelat 22 minuter per match i Damligan, vilket gett statsen 14,3 poäng och 5,1 returer. Skjuter bra tvåor med 56,4 procent. Har lite kvar till full form och kan bli en dominant framåt våren. Var inför seriefinalen mot Northland duktig förkyld, hann bli feberfri men var förstås inte 100 i ork, blev dessutom utfoulad (efter ett par minst sagt hårda bedömningar). Men mot Northland hade hon på sina knappa 19 minuter häpnadsväckande plus 17 när det gäller plus/minus-statistiken.

Ash Brown – Något av den perfekta inhopparen som gör det bästa av den roll hon tilldelats. Från bänken snittar hon 9,4 returer och 10,3 poäng i Damligan. Hon håller 50 procent på sina tvåpoängsskott.

Ilaria Zanoni – Mycket bra defensivspelare som är på väg uppåt i form efter skadeuppehåll och operation. Så här långt ett snitt på 9,6 poäng och 4,1 returer. Prognosen pekar på att hon kan vara ett guldvapen i vår, ännu saknas den klockrena tajmingen i skyttet även om hon ligger på 47,2 procent på tvåorna.

Mirjana Beronja – Pontguard i backup-roll som har kommit in på korttidskontrakt, gäller i nuläget fram till jul. Har snabbt kommit in i gänget och spelet. Bra 16 minuter mot Northland och borde ligga bra till för en förlängning.

Umeå-juniorerna Rebecca Ludvigsson och Jenny Aronsson är med främst för att se och lära. Ludvigsson den som under hösten klivit framåt mest på träningarna och belönades med stabila 24 minuter på banan näst senast borta mot Solna.

 

En kommentar

 1. Jonte

  Först: Tack för kanonrapportering kring Basket här i Umeå/Nationellt både i VK och här! Du är faktiskt största anledningen till att jag till slut skaffade VK+ för att just kunna följa Basketrapporteringen.

  Nummer två. Tyckte redan innan Northlandmatchen att det var märkligt att Agnes inte ens omnämns i den här artikeln: http://www.basketsverige.se/2014/11/12/har-spelar-de-em-aktuella-tjejerna/
  Det är trots allt en ganska lång list med namn.

  Och efter Nortlandmatchen förefaller det än mer obegripligt. Hon var stekhet!

  Otroligt starkt att slå ett Northland (utan Pam och med nyss krasslig Klaudia) som ju enligt egen utsago har Sveriges vassaste bakplan. Well. Denna gången mötte de uppenbarligen Sveriges bästa försvar. Bästa sportupplevelsen jag haft på ett tag! Ja, jag missade båda Umeå BSKT’s hemmasegrar 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.