”Rätt” resultat – för Umeå

Fredagskvällens båda herrligamatcher fick resultat som var tråkiga för hemmalagen.

Men samtidigt ”rätt” för Umeå BSKT då det var bottenlagen Örebro och Jämtland som blev utan poäng.

Nära en rejäl skräll var Örebro som tog mötet med topplaget Norrköping ända till övertid för att där torska med två pinnar. Brandon Barton som lämnade Umeå för Örebro blev den som fick ett sista försök till långskott i slutsekunden av förlängningen. Men den trepoängaren gick inte i. (Barton spelade totalt tio minuter och satte två av två tvåpoängare).

Jämtland kämpar på men hamnade i tidigt underläge mot Solna och kunde aldrig komma ikapp. Hemmalaget sköt bra med 53 procent på tvåorna och 41 procent på treorna. Men det vara bara det att Solna hade 60% på tvåor och 40% på treor. Skillnad i en i många stycken jämn match var också att Jämtland hade 17 turnovers mot Solnas 11. Jämtland hade vidare bara en stulen boll mot Solna elva.

Coach Torbjörn Gehrke till Jämtlands hemsida:
– Jag är grymt besviken, att vi kan komma ut så här efter två bra insatser mot Sundsvall är mig en gåta. Washington gör 14 poäng i första, men bara två i andra. Då tog vi honom på rätt sätt. I första halvlek ger vi dem för mycket tid att skjuta.  Det kändes redan i första halvlek att det var en sådan dag. Washington fick ostört stå och skjuta gång på gång. Två gånger tappar en av våra ut bollen över linjen mellan benen. Det går inte att göra så mycket då.  Vi skjuter bra, men defensivt var det uselt. Det såg lika illa ut som mot Uppsala.

Matchfakta

Basketligan herrar
Örebro–Norrköping 89-91 (21-22, 21-26, 16-16, 20-14, 11-13)
Örebro: Darris Santee 21, Randall Hanke 20, Cliff Colimon 18, Mikkel Plannthin 12, Johan Löfberg 11, Brandon Barton 4, Sean Smith 3. Norrköping: Mikael Lindquist 27, Toni Prostran 15, Dominique Morrison 13, Joakim Kjellbom 12, Pawel Mroz 10, Magisto Arop 9, Kristoffer Gafor 3, Tomas Gaidamavicius 2.
Publik: 386.
Jämtland–Solna 88-100 (21-33, 29-26, 14-19, 24-22)
Jämtland: Andreas Karlsson 13, Tyler Peters 13, Jesper Eliasson 12, Mario Pesut 10, Andreas Person 10, Trevor Gruis 8, Mattias Markusson 8, Johan Rönström 6, Niklas Larsson 6, Stefan Zivkovic 2. Solna: Serkan Inan 26, Miguel Montanana 24, James Washington 16, Alexander Lindqvist 13, Sigurdur Thorsteinsson 8, Nathan Dawit 7, Tim Schüberg 4, Marcus Damas 2.
Publik: 588.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.