”Älskar lagets inställning”

Udominate Basket har medvetet satsat på en smalare trupp den här säsongen. Däremot fanns inte riktigt alla skador och sjukdomar med i beräkningen…

I dag klockan 15 är det uppkast igen i Damligan. Udominate spelar hemma mot ett Telge som är på uppgång sedan bland annat stjärnan Stefanie Yderström (i fjol i Umeå) gjort comeback efter sin korsbandsskada. Telge har även bra stora spelare i Frida Fogdemark och Jennifer Stjärnström. 

Hur Udominates laguppställning ser ut är svårt att säga bara timmarna före match. Skadade Pam Blomberg spelar definitivt inte. Ilaria Zanoni har ont i en handled. Sofia Jakobsson och Sally Kabengano är ännu inte redo. Sedan kan även någon förkylning påverka.

– Vi använder helt enkelt de som är redo klockan 15. Det jag älskar med det är laget är att ingen gnäller utan de som är friska går ut och bara kör, säger coach Micke Blomqvist.

Med tanke på stundande nya matcher i EuroCup skulle Blomqvist helst se ett snabbt avgörande hemma mot Telge.

– Men Telge har jätteduktiga spelare som Stefanie Yderström och de kan bli livsfarliga om de har en bra dag från trepoängslinjen. Vi fokuserar mest på oss själva, men måste ha koll på deras skyttar.

EuroCup. Ni har match 4 december hemma mot Villeneuve och 11 december borta mot UniGyör. Hur ser det ut inför de matcherna med tanke på exempelvis Pams skada? Aktuellt att plocka in någon ny spelare?

– Som det ser ut så är planen att köra med det lag vi har i december, men man vet aldrig. Det är som jag tidigare sagt ett levande dokument och vi tittar oss alltid omkring. Bara härom dagen kom frågan från en spelare i en klubb i Litauen och det finns hela tiden nya bud till oss. Om vi ska plocka in en spelare måste det vara någon som verkligen tillför något, säger Micke Blomqvist.

Till sist i detta inlägg:

Så här spelar Damligan denna helg.

Lördag:

14:30 Akropol BBK-Sallén Basket, Rinkeby Ungdomens Hus
15:00 IK Eos- Norrköping Dolphins, Eoshallen A, Lund
15:00 Udominate Basket-Telge Basket, Udominate Arena

Söndag:
16:00 Mark Basket- Alvik BBK, Kinnahallen
16:30 Visby Ladies- Northland Baske,t Södervärnshallen
17:00 Solna Vikings- 08 Stockholm HR, Solnahallen

Herrligan har en helgmatch:

Lördag 15:04 Södertälje Kings-KFUM Nässjö, Täljehallen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.