Vill slå de två stora

Enligt alla tips och experter ska SM-finalen i vår stå mellan regerande mästarna Northland och utmanaren Udominate. Luleå mot Umeå alltså.

Men i Uppsala finns även efter dubbla grundsrieförluster mot Udominate och en förlängningstorsk i Luleå andra tankar om vart guldet ska hamna.

– Det är ett tag kvar till finalerna, säger Sallén Baskets Kadidja Andersson.

Vid förlusten i Umeå just före julvilan var det ett besviket Sallén som lämnade banan.

– Klart att Udominate är ett bra lag med högre tempo.

Saker som talar för att Sallén ska kunna blanda sig i toppstriden är enligt Kadidja att det ändå inte skiljde så mycket i matchen (bara tre poäng vid slutsignal).

– Vi hade otroligt låg skottprocent trots att vi kom till bra skottlägen. Men vi kunde bara inte sätta dem, så klart att det var lite stress. Sedan måste vi jobba vidare på vårt försvarsspel, säger Kadidja.

Efter tre förluster får Sallén förstås svårt att vinna grundserien. Men om nu Udominate går vidare och ligger etta inför slutspelet så kanske det ändå inte är så dumt för Sallén.

I våras tog Sallén blivande mästarna Northland till fem matcher i semifinalen. I höstas dubbla förlängningar uppe i Luleå. Är det inte så att Northland passar er bättre än Udominate?

– Ja det kan vara så att Northland i en semifinal kan passa bra, men för att ta guld måste vi slå båda lagen. Vi ser i alla fall fram emot de matcherna, det är dom som är roliga att spela, säger Kadidja.

Tilläggas ska att Sallén är på jakt efter att förstärka laget inför vårsäsongen, det är en tuff pointguard som står på önskelistan.

Bilden: Kadidja Andersson, i fjol i Umeå i år i Sallén. Här i färskt möte med Dia Lukacovicova. Foto: Peter Hegethorn

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.