Gehrke som Jackson?

Det svenska basketåret 2014 år inte slut. Herrrligan har en omgång kvar på programmet före nyår (bara Umeå BSKT som vilar).

Intressanta matcher, flera fina fajtar på övre tabellhalvan, som det heta norrderbyt i Luleå där LF Basket tar emot Dragons.

Och på nedre tabellhalvan ska Jämtland åka till Nässjö och försöka vända trenden med hjälp av debuterande (?) nyförvärvet Dwayne Mitchell (ej spelklar när dessa rader skrivs lördag 27 december).

Jänkaren lockade ”publikrekord” på annandag jul då mellan 40-50 åskådare kikade in i Östersunds sporthall för att beskåda när Dwayne Mitchell gjorde sin första träning med Jämtland Basket.

– Haha! Det var därför vi valde en spelare som varit i Lakers (Los Angeles), sa Torbjörn Gehrke till Östersunds-Posten och skrattade gott.

Hur Mitchells gamla meriter står sig i nutid återstår att se när han väl kommer i spel. Givetvis är han positiv till nya möjligheter:

– Jag älskar utmaningar, säger Mitchell till ÖP.Bloggen noterar vidare att Dwayne Mitchell i snacket om hur han hamnade i Östersund smörar rejält för Jämtlands-coachen Gehrke – som han jämför med legendariske NBA-coachen Phil Jackson..! (totalt elva NBA-titlar med Chicago Bulls och Los Angeles Lakers)

– Coachen var en stor faktor för mitt beslut. Han har spelat själv och förstår hur vi spelare tänker. Dessutom gillar han att spela offensiven i trianglar, ungefär som Phil Jackson, säger Mitchell till ÖP.

Andra mellandagsnoteringar: Örebro väntar på att få licensen klar för nyförvärvet Miklos Szabo, siktet förstås inställt på debut i hemmamötet med Solna. Södertälje Kings hoppas å sin sida på snart klartecken för återvändande John Roberson.

Matcherna före nyår:

Måndag 29 december kl 19:04

LF Basket-Sundsvall Dragons
ecoÖrebro-Solna Vikings

Tisdag 30 december kl 19:04
Borås Basket-Södertälje Kings
Uppsala Basket-Norrköping Dolphins
KFUM Nässjö-Jämtland Basket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.