Kontrakt eller inte

Sista december går två spelarkontrakt ut i Udominate Baskets trupp.

Det gäller guarderna Mirjana Beronja och Matea Tavic som kom in på korttidsavtal på grund av skadeläget i Damligans topplag.

Så här är läget just nu:

Mirjana Beronja har avslutat sitt landslagsläger med VM-sexan Sebien och kommer tillbaka till Umeå på nyårsdagen och tränar med laget igen den 2 janauri.

Förhandlingar om nytt kontrakt pågår. Chansen att hon spelar åttondelsfinal i EuroCup med Udominate är, ska vi säga 95 procent.

Matea Tavic är så att säga ”sist in” i Udominate och enligt facklig logik ”först ut” när de skadade spelarna kommer tillbaka.

– Hon har gjort djäkligt bra ifrån sig i de matcher hon har spelat med oss. I bortamatchen mot Györ i EuroCup var det hon som höll oss kvar i matchen. Sedan ser det nu ut som att vi efter nyår kan ha en situation med många spelare på position 1, 2 och 3. Men vi fortsätter att prata med Matea och hennes agent så får vi se hur det blir, säger Udominates team manager Oscar Stenberg.

Sallén Basket har visat intresse för Tavic. Men om Bloggen ska försöka sig på en bedömning så ligger det knappast högst på en lista över tänkbara klubbadresser för Tavic. Nja, blir det inte fortsättning i Umeå så ligger nog tjeckiska ligan närmast till hands.

Till sist i detta inlägg en liten träningsrapport från Udominates mellandagar. Vi kan sammanfatta det som att året slutar som hela hösten varit. Typ skador, sjukdomar och dåligt underlag för spelträning.

Fyra spelare (!) kunde träna på dagens (30 december) eftermiddagsträning; Agnes Nordström, Dia Lukacovicova, Ilaria Zanoni och Rebecca Ludvigsson.

Pam Blomberg tittade in då hon precis landat hemma i Umeå igen efter sitt spel med Italiens landslag.

Övriga? Tja, sjuka eller vilade av andra skäl.

Sally Kabenganos tilltänkta comeback den 10 januari (Udominate hemma mot Akropol) verkar nu osäker.

– Hon ska genomgå en ny magnetkameraundersökning, vi väntar på den, Oscar Stenberg.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.