En titt i spåkulan

Nyårsafton och läge för dels en liten summering av höstsäsongen 2014 och förstås en titt i spåkulan inför 2015.

Några saker Bloggen fastnat för under första delen av den pågående säsongen.

Höstens coach är Lasse Johansson. Han tog klivet från Damligan och fick ta över ett nedbudgeterat herrlag i Norrköping. Nu ståtar Doplhins i topp som serieledare.

När Dolphins besökte och besegrade Umeå BSKT kollade Bloggen med Lasse lite tankar runt nya uppdraget;

– Det är inte så stort steg, det handlar i båda ligorna om att jobba med seriösa elitspelare. När det gäller försvarsspelet så var jag inte helt säker, men nog trodde jag att det skulle fungera även i herrligan.

Höstens flygare är Germain Jordan. Svårbedömt kort som vid 28 års ålder lämnade USA och tog sitt första proffsuppdrag i Umeå BSKT, ditkallad av gamla collegekompisen Omar Krayem.  ”The Spider Man” har visat att han kan flyga , skjuta, dunka och ta returer. Leder ligan med ett snitt på 10,6 returer. Tvåa i poängtoppen med snittet 21,6. Bara ”The Wizard” Krayem är bättre med sina 22,1. Omar toppar för övrigt även assistligan med 6,8 per match.

Höstens prickskytt är Adama Darboe. Dansken som Egal Saleman gärna haft med sig till Umeå från Jämtland… men guarden valde tidigt att signa för topplaget Borås och där har han snygga siffror i träffprocent. Ligans bästa trepoängsskytt har bombat in 30 av 54 försök (55,6 procent). Närmare korgen nöjer han sig med 52,6 procent…

Höstens sjukstuga är Udominate Basket. Laget som spelade inte en enda träningsmatch före säsongstarten och har till dags dato (31 december) endast lyckats genomföra tio (!) träningar med spel fem mot fem. Att laget ändå vunnit tolv raka i Damligan och tagit sig till åttondelsfinal i EuroCup säger en hel del om vilka toppspelare team manager Oscar Stenberg lockat till Umeå.

Höstens lagkapten heter Agnes Nordström. Proffsig både på och utanför banan. Kliver fram extra när situationen så kräver, hennes uppvisning vid hemmasegern i ”tidiga seriefinalen” mot Northland var av det svettigare slaget då hon ledde sitt lag med 22 poäng och 10 returer.

Höstens debutant heter Pam Blomberg. Ja 28-åringen är under olika namn (Rosanio mer bekant) långt ifrån någon nybörjare på en basketplan. Men att avsluta året med sitt livs första landskamper (för Italien) och dessutom kunna åka tillbaka som ”obesegrad”, det är rätt svårslaget.

Så över till spåkulan.

Bloggen har kikat lite grand och skådat en del saker som (kanske) händer under 2015. 

Umeå BSKT lyckas klara ett av sina delmål, att sy ihop ett ekonomiskt resultat som med några kronor tillgodo visar plus. Men det blir en tuff match ända in i kaklet. Det var lite suddigare bild när det gäller det sportsliga utfallet i vår, få se nu. Var det ringkant ut på slutspel efter kontrollräkning av inbördes poäng med flera lag på samma poäng (?) eller lite kaffesump som störde Bloggens spåkula…

Nyårslöfte vi vill höra:

– Vi lovar att gräva fram nya pengar så att Germain Jordan kan skriva på ett nytt tvåårskontrakt med den löneförhöjning han verkligen gjort sig förtjänt av. (Starka män i ledningen; Michael Jalmby och Urban Andersson).

Udominate Basket tar sig till SM-final och möter där överraskande Sallén från Uppsala – som chockar Northland i semifinalserien. Förbundet får publikpanik och undersöker om det ändå går att lägga avgörande finalmatch på neutral plan uppe i Luleå för att tjäna pengar. Fast officiellt går SBBF ut med skälet att ”Micke Blomqvist borde få chansen till en guldhyllning i sin hemstad”.

Nyårslöfte vi vill höra:

– Redan i början av året kommer jag att förlänga kontrakten med flera av profilerna i laget. Ni kan betrakta Nordström, Pikciute, Lukacovicova och några till som umebor under en lång tid framöver. (Team manager Oscar Stenberg).

Sveriges damlandslag slutar skrällartat som bronslag i sommarens EM-slutspel. Interantionella förbundet kan inte skilja på tvillingarna Eldebrink och utser båda till MVP. Resultet ger blågult en plats i OS-kvalet mot Rio de Janeiro 2016.

Nyårslöfte vi vill höra:

– Nu går jag all-in för en OS-medalj. Att det funkade så bra i EM-slutspelet ger en skön boost inför ännu hårdare träning. Det blir minst tre pass om dagen åtta dagar i veckan. (Udominates lagkapten Agnes Nordström).

 Därmed önskas alla bloggläsare gott slut och Gott Nytt År.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.