Selfie-dags i Sopron

Det blev en lång resdag för Udominate Baskets damer som klev upp i ottan onsdag för transport till nordöstra Ungern. Efter en del strul med marktransporten från flygplatsen i Budapest landade laget till slut på Hotell Sopron i Sopon.

Beskedet efter ankomst var att den enda träningstid som kunde erbjudas var efter klockan 21 på kvällen, på grund av att Soprons herrlag hade match.

Så det blev lagpromenad i stället för träning.

Udominate siktar på att slipa taktiken och spela igenom sina spel på träning vid lunchtid torsdag. Plus köra lite skottträning i hallen.

Många har säkert sett den berömda selfie som Elle DeGeneres tog i samband med Oscarsgalan (delad typ miljoner gånger). Kanske den här selfien av Udominates Ash Brown blir riktigt lika uppmärksammad – men Bloggen bjuder på en bild av hur det såg ut när Ash tog fram sin mobil.

Annars då?

Jo Udominate spelar retur i åttondelsfinalen i Eurocup klockan 18.00 torsdag (samma tid i Sverige som i Ungern).

Laguppställningen blir ungefär densamma som senast.

Mante Kvederaviciute och Mirjana Beronja är skadade och inte ens med på resan. Sally Kabengano är med och värmer upp, men tveksamt om hon gör något inhopp. Dia Lukacovicova en av spelarna i övrigt som har lite känningar. Vi får se hur många minuter hon tar.

Underläget är som bekant 24 poäng efter storförlusten hemma i Umeå.

– Vi går i alla fall all-in i första halvlek, så får vi se om vi kan skapa lite nerv, säger coach Micke Blomqvist, som framför allt vill se en mycket bättre försvarsinsats än i första mötet då Sopron tilläts göra 103 poäng.

Soprons coach Igor Polenek säger till klubbens hemsida att han funderar lite över hur han ska motivera sina spelare att göra om superprestationen från Umeå – med vetskap att laget faktiskt har 24 poäng plus att gå på.

– Den stora fördelen är att vi går in i returmatchen med lämplig självförtroende. Udominate har ungefär samma lag som vi mötte i den första matchen. Gör vi jobbet med rätt mentalitet ska det går bra. Jag kan påminna om att det förra gången faktiskt var ganska jämnt i ungerfär 25 minuter, säger Igor Polenek.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.