Dråpslag: Umeå-stjärnan drar

Huvvaligen vilken chock.

Umeå BSKT tappar sin superstjärna Germain Jordan.

Han drar från Umeå och flyttar med omedelbar verkan till Israel.

– Det här en chans jag måste ta, men det är såklart jättetråkigt att lämna Umeå, jag har verkligen trivts med allt och alla här, säger Gemain Jordan, som ”förmodligen åker i morgon” (läs onsdag).

Mer läsning (Plus) ”Ett bud jag inte kunde tacka nej till

Jordans nya klubb är Hapoel Kazrin, som med åtta vinster och sju förluster ligger sexa i den israeliska andraligan. Noterbart är att laget förlorat sina tre senaste och det är kanske därför som de vill hämta förstärkning.

Ett dråpslag för Umeå som inte heller kan skaffa någon ersättare då transfersfönstret för den svenska ligan har stängt (31 januari).  Att det blir en ”övergångspeng” är då föga tröst.

– Klart att vi hellre hade haft kvar honom, men nu är det så här. I vårt avtal med Germain finns en klausul som ger honom rätt att flytta om han skulle få ett internationellt erbjudande, säger Umeå BSKT:s ordförande Michael Jalmby.

Förra säsongen kunde svenska klubbar i herrligan värva fram till sista februari. Men till den här säsongen ändrades regeln så att det var 31 januari som gällde.

– Ja vi är rökta vad gäller att ta in spelare. Men det är ingen idé att lägga energi på sådant vi inte kan påverka.

Den omedelbara känslan är att denna dag så rök Umeås slutspelschans all världens väg.

– Man kan också se det som en möjlighet för andra. Vi ändrar inte någon målsättning – men det är klart att det nu gäller för övriga spelare att steppa upp, säger Jalmby.

Germain Jordans framfart och dunkar i den svenska ligan har gjort att inte bara svensk basket fått upp ögonen för honom. Den 28-årige (198 cm) spänstige forwarden ”The Spiderman” har snittat 20 poäng (ligatvåa) och 11,3 returer Iligaetta). Han kan även spela försvar och är tvåa i effektivitetsligan med 23,58. I statistiken märks även tre assist per match.

– Det som är kul är att han hos oss fått möjligheten att spela sitt spel och verkligen visa vad han går för. Germain är en kreativ spelare som ska ha ganska fria tyglar, säger Umeå BSKT-ordföranden.

Umeå BSKT har sin nästa match hemma mot Uppsala på fredag.

Man kan bara spekulera i vad det nya kontraktet är värt för Jordan. Men som oskrivet kort före säsongen och förstaårsproffs i Europa och i nykomlingen Umeå BSKT hade han förstås ett ganska litet kontrakt.

Bloggen tippar att han ökar sin lön flera gånger. Tio. Eller nåt sånt? Nåja, nu är Bloggen inte alls expert på penningflödet i Israel, så ni får ta denna spekulation som den är. Hapoel Kazrin är förstås inte Maccabi Tel Aviv.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.