Kraft saknas i norrderby

Före jul vann LF Basket stort hemma och i returen i Umeå skrällvann BSKT efter förlängning.

1-1 i matcher och nu ska lagen mötas två gånger inom några dagar.

I kväll i Umeå och på tisdag i Luleå.

Norrderbyt 3:4 i Udominate Arena i afton ser två lag som tappat kraft sedan de senast stötte på varann.

– Vi vann mot LF förra gången så det är bara att försöka hålla någorlunda samma gameplan även om vi inte har samma offensiva kraft nu. Men LF har också mycket skador så jag tror inte de kommer att trycka på med samma kraft, säger Umeå-coachen Jesper Gustavsson.

Umeå BSKT saknar fortsatt Omar Krayem, Johan Pierre och Richard Blomberg. (Och förstås den där spänstige killen som drog till Israel). Albin Frank och David Jallow, som var krassliga senast, kan förmodligen spela i kväll.

LF Basket har borta Alex Wesby (familjeskäl), plus har skador på nyckelspelare som Jonathan Person och Haukur Pålsson.

– Vi kommer behöva göra en bra match defensivt för att vinna, vi måste stoppa deras skott för det är då de är farliga. Umeå är medvetet om Jaraun Burrows längd under korgarna, och då gäller det för oss att alla är med på att ta skott utifrån när vi får lägena, säger LF-coachen Peter Öqvist till NK.

LF ligger femma i tabellen på 38 poäng, Umeå är nia på 16 poäng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.