Hotet mot Udominate

Udominate Basket är med rätta klar favorit i semifinalserien mot Norrköping Dolphins. Umeå-laget vann grundserien – inklusive två vinster mot Norrköping.

Men det finns tydliga hot mot Udominate.

1) Historien. De två senaste säsongerna har lagen mötts i semifinalspel. Då har Norrköping vunnit med 3-0 respektive 3-1 i matcher.

Dolphins har i truppen kvar en kvartett tongivande spelare som varit med och slagit Umeå förr. Georgia de Leeuw, Malin Aasa, Johanna Källman och Tanya Massamba vet alltså mycket väl vad som krävs.

2) Styrkan till slut. Norrköping är ett lag som blir starkare ju längre matcherna går. Kolla bara på siffrorna från årets grundseriemöten mellan Udominate och Dolphins.

I Umeå ledde hemmalaget stort efter ett ryck i första perioden – men Norrköping vann andra halvlek med 37-27.  (Udominate vann matchen med 69-63).

I Norrköping ledde Udominate med tio poäng marginal i början av fjärde perioden – men Norrköping spurtade starkt och i mål skiljde endast två poäng, 63-65.