Experten flyttar Omars säng

När Udominate Baskets första SM-semifinal webbänds via vk.se på onsdag blir det Peter Jonsson (tidigare Solna Vikings) som sköter grundsnacket, och bisittare/expertkommentator är Umeå BSKT-coachen Jesper Gustavsson.

Bloggen tog pulsen på Jesper och första frågan blev hur han förbereder sig?

– Jag håller på att flytta en säng från Omars lägenhet, så man kan säga att jag styrketränar.

Vart tar Omars säng vägen nu då?

– Vi har ju flera lägenheter för spelare och håller på att rådda med det nu. Omar har åkt till USA.

Kollen på Udominate Basket och deras motståndare Norrköping Dolphins?

– Udominate har jag bra grepp på, sedan försöker jag läsa på lite mer om Norrköping och ska snacka med coach Jesper Sundberg innan sändningen. Men jag vet att Dohlpins alltid krigar oavsett poängställning på tavlan.

Din taktik som expertkommentator i livesändning?

– Det är nog bara att vara spontan och att låta bli att vara allt för partisk.

Hur ser det ut för dagen i ditt eget lag. Är det stiltje?

– Nja, stiltje vet jag inte… Magnus Haney har ju signat och vi börjar träna veckan efter påsk, det blir även styrketräning för Umeå-grabbarna, även de som inte har kontrakt. Alla som är här får ju vara med och träna. Och så håller vi på att kolla hur vi vill bygga laget för nästa säsong och vilka som vill vara med.

Till sist, hur tippar experten att SM-semifinalerna slutar?

– Jag hoppas för basketens skull att blir jämna matcher och inte alltför kort serie. Jag tror det blir så och att Udominate går till final. Udominate skulle må bra av rejäla matcher om de sedan ska möta Luleå. Sådana där matcher som hemma mot Visby är ju inte ens kul att titta på. Den andra serien mellan Northland och Sallén är jag säker på att den går ända till fem matcher, tippar Jesper Gustavsson.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.