Släpper ut hästarna

Med en dag kvar till första SM-semifinalen mot Norrköping är det inte bara blötsnö i luften i Umeå, det finns också en hel del förväntan.

– Det ska bli sjukt kul att komma igång och spela. Det känns lite som att släppa ut hästarna. Tjejerna är riktigt laddade och vi i tränarstaben likaså, säger Udominate coach Micke Blomqvist.

Vilan efter två raka i kvarten mot Visby tog Umeå-laget emot med öppna armar. Någon träning har ställts in och någon har varit av stillsam natur.

– Det har varit nyttigt för oss att fått ett litet uppehåll inför den här matchserien. Både för att vissa småskadade spelare ska få vila, men framförallt för att kunna förbereda sig för motståndet. Vi har fokuserat både på vårt eget spel och vad de gör. Självklart kommer de att kasta en del nytt på oss, men vi har bra koll på Norrköping. De spelar som de gör, de har sin stil.

– Norrköping kommer inte att hålla tillbaka på något. De spelar alltid fysiskt i 40 minuter oavsett vad det står på tavlan. Det viktigaste blir att hålla huvudet kallt och vara fokuserad hela vägen. Sedan blir det viktigt för oss att inte tjejerna vill göra det själv, att det inte är en spelare som ska prestera utan att vi spelar som ett lag. Det börjar i försvaret. Det är där mycket kommer att avgöras för oss, säger Blomqvist.

Läget i truppen är oförändrat. Ash Brown, Mante Kvederaviciute och Agnes Nordström är långtidsskadade.

– Vi har varit skadedrabbade hela säsongen och är det även nu, men de tre som är borta räknar vi inte med alls. Skulle Agnes komma tillbaka i en eventuell final är det en bonus, men hon har en landslagssommar och ett liv utanför basketen att tänka på. Vi pressar henne inte alls. Vi har det laget vi har och det känns bra. Alla där är friska, krya och redo att spela.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.