Filippinerna för Omar

Omar Krayem fortsätter sitt resande. Efter Mexico var han på väg tillbaka till Sverige, men har nu tvärhuggit på ett nytt erbjudande och ska spela i Filippinerna med klubben Globalport Batang Pier.

Tillsammans med tidigare NBA-spelaren Patrick O’Bryant ska Omar Krayem spela för klubben i Governor Cup. Omar ska ansluta i Manila i kväll onsdag.

Filippinska nyhetssajten spin.ph skriver så här

– Allt har gått fort, men jag är glad och ser fram emot möjligheten att spela i Filippinerna, skriver Omar själv på sin officiella facebooksida.

Enligt spelschemat inleds Governor Cup den 5 maj och avslutas i mitten av juni.

När det gäller framtiden och svenska basketligan verkar det mesta fortsatt vidöppet vad gäller Krayem. Flera klubbar kan bli aktuella, bland dem Borås och LF Basket i Luleå. Umeå BSKT ser svårigheter med finansiering av ett nytt Krayem-kontrakt och avvaktar.

Tidningen NSD i Luleå, har med anledning av att även LF Basket visat intresse för Omar Krayem, kollat läget med spelaragenten Rob Wilson.

– Peter Öqvist frågade, precis som många andra, om Omars svenska medborgarskap. Just nu är det väntans tider för oss. Vi hoppas kunna få ett besked av de svenska myndigheterna snart. För tre månader sa de ett beslut var fyra-fem månader bort. Det svenska medborgarskapet avgör mycket för Omar. Får han det blir marknaden en helt annan. Vi har inte bråttom, säger Wilson till NSD.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.