Återbud från stjärnspelare

Sveriges EM-lag kan räkna bort Amanda Zahui som i sommar väljer att spela spela med WBNA-laget Tulsa Shock.

– Det är en jätteutmaning för mig men jag håller självklart tummarna för landslaget, säger stjärnspelaren i ett pressmeddelande.

– Amanda blev vald som nummer två i hela världen och det är något vi är otroligt stolta över här i Sverige, vi förstår hur hon tänker och stöttar henne i de beslut hon tar, säger Jonte Karlsson, landslagsansvarig.

Vidare noteras att alla tre spelare från Norrköping Dolhins som blev uttagna i landslagets bastrupp på 24 spelare säger tack men nej tack.

– Det är svårt att spela basket i Sverige. Det är så pass lite pengar inblandat att man som spelare måste göra nåt annat utanför idrotten. Jag jobbar som lärare och när landslagsperioden är samtidigt blir det ett problem, både ekonomiskt och logistiskt, säger Johanna Källman till Norrköpings Tidningar.

Även Malin Aasa och Tanya Massamba tackar nej till EM-laget. Aasa ska börja jobba som sjuksköterska och funderar på att lägga ned basketkarriären. Massamba siktar på det svenska lag som ska spela i Universiaden i Sydkorea i juli.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.