Två års förlängning

Näste man att signa för två år med Umeå BSKT blev Johan Pierre (bilden).

Johan, som tidgare har SM-guld med Sundsvall och varit uttagen i landslaget, gjorde förra säsongen comeback efter ett par år med stora skadeproblem och har i sommar jobbat vidare på att stärka kroppen, bland annat med hjälp av friidrottstränaren Anneli Johanssons hjälp.

Förra säsongen blev det fyra matcher för Johan Pierre som på 24 minuter snittade 4,5 poäng, 4,3 assist och 3,8 returer.

– Det kommer att betyda oerhört mycket om han kan vara hel hela säsongen och ge en helt annan dimension till laget än i fjol, säger  Umeå BSKT:s ordförande Michael Jalmby.

Umeå har nu klart med fem egna produkter plus ett nyförvärv; Albin Frank, Jesper Hallberg, Magnus Haney, David Jallow, Johan Pierre, och Johan Rönström (Jämtland).

Coach är Jesper Gustavsson.

Det nalkas midsommarafton men silly season håller igång:

Södertälje Kings tappar sin guldguard John Roberson – som skrivit på för franska Chalon.

Nässjö Basket tappar sin coach Nemanja Jovanovic som utnyttjar en klausul i sitt kontrakt för att ta ett basketjobb i USA.

– Vi räknar med att ha klart med ny coachlösning inom närmaste veckan, meddelar Nässjös sportchefer Homelius och Classon.

Emil Salon lämnade Umeå efter att ha fullbordat sin karta på spel i norrländska ligaklubbar. Göteborgaren vill hålla sig närmare hemstaden och ämnar nu åka till Borås för att visa upp sig.

Många spelare är ute på marknaden och sonderingar görs av tränare och sportchefer. Södertälje-spelare som ryktas på väg är Carl Engström och Christopher Czerapowicz. Kings guldcoach Vedran Bosnic håller lugnet.

– Intresse är en sak, men ett konkret bud är något annat. 70 procent av alla rykten brukar vara falska, säger Bosnic till Länstidningen i Södertälje.

Dee Ayuba har lämnat Jämtland men siktar fortsatt på spel i Sverige. Någon Stockholms-klubb, eller Uppsala? eller möjligen eventuellt kanske Norrköping är frågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.