Nu haglar nyförvärven

Det är verkligen full fart på silly season.

Efter att BC Luleå inte gett upp efter ett nej utan kommit med nytt och sannolikt bättre bud så är toppguarden Toni Postran klar för en säsong i Norrbotten.

Han kommer närmast från Norrköping där han snittade 16 poäng och 6 assists på 30  minuter.

– Det känns riktigt bra att vi lyckats knyta Toni till oss. Han har varit vårt förstaalternativ på positionen genom hela sommaren och jag tror att luleåpubliken kommer att gilla hans spel. Vi blir vassare och bättre som lag med Toni’s förmåga att skapa lägen för sig själv och sina lagkamrater, säger Luleå-coachen Peter Öqvist till klubbens hemsida.

Prostran själv skrev på twitter: ”Sign for BC Lulea!!! Can’t Wait to start play for them 🙂 i hope It will be succesful season for us!”

Till NK säger kroaten att han faktiskt aldrig tackat nej till Luleå.

– Vi pratade mycket efter säsongen, varje vecka, men jag sa att jag hade andra alternativ och att jag ville överväga dem först.

Samtidigt meddelar liganykomlingen Malbas att de funnit en amerikansk komboguard som kommer direkt från collegespel. Connor Miller beskrivs som en 193 cm lång skyttespecialist.

Malbas har även gjort klart med förlängning med nyckelspelaren Niklas Sellin som var bäst i laget som förra säsongen tog klivet upp från Superettan.

En intressant notering från damettan är att hårdsatsande Östersund, enligt sajten Eurobasket.com, gjort klart med en amerikanska vid namn Liz Donohoe.  Den 183 cm långa forwarden kommer direkt från collegespel med Oklahoma State där hon snittade 12 poäng och 5 returer.

Ytterligare en amerikanska ska enligt planen i höst finnas på plats i Östersunds damlag som även lockat hem Moa Lundqvist och Olivia Lindgren.

– Vi försöker göra en seriös satsning mot Damligan, har headcoachen Krister Blomgren, sagt till ÖP:s basketblogg.

När det gäller herrettan och Sundsvall Dragons farmarlag Orongo, ni vet där Umeå-killarna Emil Davidsson och Rasmus Frisegård, finns nästa säsong – så har även Johannes Hidirsah från Borås signat för Sundsvall.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.