Han ska styra Udominate

Udominate Basket har en ny man vid rodret. Den som ska styra skutan mot ett hägrande SM-guld är nye styrelseordföranden Peder Westerberg. Han efterträder avgående Torbjörn Järvholm.

– Jag har ett stort basketintresse och var faktiskt med och jobbade lite grand när Udominate Basket bildades. Jag har även tidigare varit ordförande i Västerbottens basketbollförbund, förklarar Peder Westerberg.

– Väldigt roligt att vi får in Peder som aktiv ordförande när Torbjörn, som gjort ett fantastiskt jobb inte har tillräckligt med tid längre, säger styrelseledamoten Oscar Stenberg, tillika klubbens general manager.

Peder Westerberg är bland annat känd folkpartipolitiker i Umeå och har tidigare även varit idrottsligt engagerad som ordförande i Tegs SK:s huvudstyrelse.

– Nu är Teg omgjort till en alliansförening och min roll är famöver enbart att vara ordförande i Tegs ishockey och då får jag mer tid så jag kan engagera mig i basketen.

Ny i Udominates styrelse är även Länslotteriets verksamhetschef Joakim Genetay.

Omvalda i styrelsen är Oscar Stenberg, Bo Ågren Malm och Ann Svensson. Som suppleanter omvaldes Mona Lindgren, Maria Åström och Thomas Ludvigsson.

– Förutom att få in två starka namn i styrelsen (Westerberg och Genetay) stärker vi även organisationen runt laget med Micke Nygård som team manager och Lisa Åström på deltid med sälj- och marknadsfrågor, säger Oscar Stenberg.

Hur ser det ut med Udominate Baskets ekonomi?

– För föregående verksamhetsår redovisar vi ett litet minus, helt hänvisat till spelet i Eurocup där vi fick en dyr slutspelomgång samtidigt som vi under Europa-spelet inte hade så bra publiksiffror när de internationella lagen kom på besök i Umeå. Folk har ännu inte upptäckt hur bra de här lagen är. Vi hade mer publik mot Sallén än mot Villeneuve, redovisar Oscar Stenberg.

– Vi har nu också ändrat verksamhetsår så det följer säsongen, det som gäller framöver är 1 juli – 30 juni.

Budgeten för 2015/2016 klubbades av den nya styrelsen.

– Det innebär en liten ökning så att vi ska landa på fyra miljoner kronor i omsättning. Målet är också att visa på ett försiktigt plus efter den här säsongen, säger Oscar Stenberg.

Hur går det med sponsorintäkter och reklam?

– Det ser bra ut, i dagsläget har vi redan sålt in ungefär 80-85 procent och vi har fått nya sponsorer som vill satsa på dambasket. Inom kort kommer det pressmeddelande kring en ny lokal storsponsor, avslutar Oscar Stenberg.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.