Umeås bekymmer

Umeå BSKT-coachen Jesper Gustavsson var bekymrad efter försäsongens första träningsmatch mot Luleå.

– Vi ska inte förlora en sådan här match när de kommer utan flera av sina bästa spelare. Men Luleå kommer med ett hungrigt gäng som spelar snabbt och sätter press – medan vi själva har problem med tajmingen, särskilt offensivt. Men även i försvar kommunicerar vi inte så bra.

– Vi har ett hemskt atletiskt lag, men de lirar inte ihop. Tyvärr kommer det att ta längre tid, säger Jesper Gustavsson.

Johan Pierre var bäste Umeå-spelare.

– Det var positivt, men han är än så länge ännu bättre på träningarna.

Sett till importerna så ser det hyfsat ut i statistiken med 20 poäng och 13 returer på Yannick Anzuluni.

– ”Janne” får sina skott, men träffade inte. Nu hade han 1 av 7 på treor och 1 av 4 från strafflinjen. I defense gamblar han lite väl mycket, men totalt uppfyller han de kriterier vi satt upp för honom.

Hittar Umeå-coachen några andra positiva saker?

Jason Davis forcerade lite mycket, men det var väl ganska okej. Jesper Hallberg skötte sig bra men fick några skitfoul. Roble Saleman kom in och var plus sju på sitt byte. En bra liten robot som gör precis vad man säger.

Till sist noterar Bloggen att Shore Adenekan gick av banan utan att ha gjort poäng och han tog fem returer på sina 14 minuters speltid. Där har vi en kille som Umeå har mycket mer att kräva av.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.