Ny lokal storsponsor

Udominate Basket får en ny lokal huvudsponsor i Vindeln-baserade Rototilt Goup AB.

– Udominate har inlett en spännande resa med höga ambitioner – en resa som faktiskt liknar vår egen.  Vi delar både värderingar och höga målsättningar. Udominate siktar på SM-guld och Europacupen. Rototilt ska utveckla sin världsledande position samt etablera sig i mellaneuropa, säger Per Väppling marknads- och försäljningschef på Rototilt Group AB i ett pressmeddelande.

Avtalet ger Udominate Basket ett ”hemligt” belopp. Det gäller i första hand ett års samarbete.

– Vi får känna lite grand på varann och sedan se hur det utvecklas, säger Väppling till Bloggen.

I våras blev Rototilt Group AB ett helt fristående bolag från Indexator och vill etablera det nya namnet även i närregionen. Rototilt har totalt 130 anställda, varav 110 i Vindeln. Företagets huvudprodukt är ”tiltrotator”, vilket beskrivs som det viktigaste verktyfet till en grävmaskin.

– Det är handleden som tiltar och roterar skopan och gör att det går att använda en rad olika redskap som tillbehör till grävmaskinen, förklarar Väppling.

Udominate Basket har sedan tidigare sin namnsponsor sportklädesföretaget Udominate just i Vindeln och damligalaget har de senaste två säsongerna förlagt en ligamatch till orten.

Vindeln-företaget Rototilt hade redan förra säsongen en del aktiviteter tillsammans med Udominate, bland annat i form av att spelarna besökte fabriken i Vindeln för ett event. Därifrån har klubben och företaget nu gått in i ett större avtal som innehåller en ny ligamatch i Vindeln, plus gemensamt utbyte kring saker som rekrytering och friskvård.

– Rototilt växer och det är viktigt för oss att locka duktiga och kompetenta medarbetare. Tillsammans med Udominate får vi fler ambassadörer och föredömen. Spelare och ledare i Udominate har goda kunskaper i team buildning, friskvård och hälsa, så samarbetet kan komma att se ut på många olika sätt, säger Peter Strömberg personalchef på Rototilt Group AB.

–  Vi är mycket glada över att Rototilt har valt att bli sponsor till Udominate Basket. Stora sponsorer är nödvändiga för att vi ska nå vårt mål, säger Joakim Genetay, styrelseledamot i Udominate Basket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.