Tufft för Udominates motståndare

Ett av lagen som Udominate Basket ska spela mot i Europacup-spelet har det fortsatt tufft ekonomiskt – men nu verkar det i alla fall som att den turkiska klubben Orduspor trots allt ska få ihop ett lag till säsongsstarten.

Förra säsongen  blev Orduspor ligasjua i Turkiet och åkte ut i kvartsfinal i mästerskapet, men det största bekymret handlade om brist på pengar. Som summering kan sägas att alla spelarkontrakt upplöstes och sedan har i princip alla klubbledare avgått.

I sommar har Orduspor från turkiska förbundet fått ett transferstopp som hindrat nya kontrakt i avvaktan på att klubben ska klara av att betala de pengar (uteblivna löner) de är skyldiga före detta spelare.

Enligt turkisk media ska nu den delen vara löst och klubben ska vara fri att skriva kontrakt med nya spelare. Orduspors klubbpresident Yasar Pamuk uppger att ett lag ska vara samlat i träning inom de närmaste två veckorna. Han medger att laget även fortsättningsvis kommer att ha det tufft ekonomiskt och vädjar om stöd.

Orduspor avser att genomför såväl Europa-spel som deltagande i turkiska cupen och superligan.

Lagets nya coach Aydin Uguz sade i början av augusti att målet var att få ihop en stomme av inhemska spelare och att plussa på med fyra importer.

Orduspor ska i Eurocup gästa Udominate Basket och Umeå den 11 november.

Ordu ligger i norra Turkiet, vid Svarta havs-kusten.

Returmatchen i Turkiet mellan Orduspor och Udominate ska enligt schemat avsluta gruppspelsfasen (grupp B) i Eurocup och spelas den 17 december.

Övriga lag i Udominates grupp är Dynamo Moskva, samt vinnaren i kvalmötet TTT Riga – Flying Foxes Wien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.