Umeå: En klar, ett frågetecken

Umeå BSKT har efter första träningsmatchen tagit beslut om ett klartecken – men vill fundera vidare på ett frågetecken.

Yannick Anzuluni gjorde 20 poäng och tog 13 returer mot BC Luleå och har även i övrigt övertygat klubbledningen om sin person och sin potential. Därmed är kanadensarens tryoutperiod över och han är klar för Umeå BSKT:s ligatrupp.

– Vi har beslutat att gå vidare med Yannick, det var ingen tvekan med honom, säger Umeå BSKT:s ordförande Michael Jalmby.

Även britten Shore Adenekan kom till Umeå med en tryoutperiod som hade avstämingsdatum 31 augusti. Men när det gäller honom vill klubben se mer än det vilsna uppträdande med noll poäng och fem returer som noterades mot Luleå.

– Vi gör så att det blir en förlängd tryout med Shore. Två veckor till fram till den 15 september, då hinner vi spela ytterligare tre träningsmatcher, säger Jalmby.

Umeå spelar borta mot Luleå den 9/9 och sedan borta mot Jämtland den 12-13/9.

– Okej att det tar lite tid att komma in i vårt sätt att spela, men nu handlar det mycket om att Shore måste visa bättre intensitet och inställning. Vi var inte alls nöjda efter matchen i fredags, säger Jalmby.

Om det inte funkar de närmaste två veckorna?

– Ska vi göra någon förändring så bör det ske ganska snabbt efter Jämtlands-matcherna. I så fall bör vi nog ha en ny spelare på plats till vår hemmacup 18-20 september, säger Michael Jalmby.

Bilden: Shore Adenekan (till vänster) får förlängt provspel med Umeå. Yannick Anzuluni (till höger) är helt klar för ligaspel med klubben. Foto: Peter Hegethorn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.