Krayem om bytet Umeå mot Borås

Borås Basket har på sin hemsida en lång intervju med Omar ”The Wizard” Krayem inför ligastarten.

Bland annat ger Omar sin syn på skillnaden att spela i Umeå och Borås.

”Om man ska jämföra att spela i ett bottenlag med att spela i ett topplag så är det två helt olika saker. I ett bottenlag tvingas du göra grejer som är ”out of character”. T.ex. göra en massa poäng när man egentligen borde sätta upp andra för skott. Jag spelade som jag gjorde för att ”överleva” och ge laget en chans att vara med och tävla i matcherna. Nu är jag i ett förväntat topplag och har en chans att bevisa vilken spelare jag är. Jag kommer att kunna spela min roll, förhoppningsvis så bra att vi kan vinna ett mästerskap.”

En annan frågeställning gäller försvarsspelet där Omar tycker sig ha blivit bättre:

”Jag är definitivt fokuserad på det. Det handlar egentligen bara om vilja, koncentration, osjälviskhet och att vara i fysisk form. De där grejerna hade jag inte senast jag var här. Jag ville bara göra det roliga framåt. Jag insåg inte att man måste vara bra i defense på den här nivån. Jag är fortfarande ingen ”lockdown defender” men jag försöker vara smart och spela hårt. Detta är faktiskt första året som jag har fått komplimanger för mitt försvar.”

Hela intervjun hittar ni här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.