Umeå en 750-oddsare

På torsdag startar herrligan 2015/2016.

I fjol en frisk fläkt som nykomling. Nu stundar den andra ”svåra” säsongen för Umeå BSKT.

Svenska Spel har satt sina odds på vilket lag som tar hem SM-guldet.

Tre lag finns till favoritodds. Sedan rakar oddsen i höjden rejält. Umeå BKT taxeras till 750 gånger insatsen, bara nykomlingen Malbas ses av spelbolagets oddssättare som mer chanslöst.

– Det blir en intressant säsong och tre lag fajtas om topplaceringarna. Vi håller regerande mästarna Södertälje Kings som favorit till guldet, även om vi tycker att Borås på pappret har den bästa spelartruppen, säger Per Carlander oddssättare på Svenska Spel.

Så här ser odds-listan ut:

Södertälje Kings 2,75

BC Luleå 2,95

Borås Basket 3,25

Norrköping Dolphins 10,00

Sundsvall Dragons 12,00

Uppsala Basket 15,00

KFUM Nässjö 100,00

ecoÖrebro 500,00

Jämtland Basket 500,00

Umeå BSKT 750,00

Malbas 999,00

Noterbart är att det är första gången på tre år som det överhuvudtaget går att satsa pengar på svensk herrbasket hos stora statliga spelbolaget Svenska Spel.

I samband med att Svenska Spel stoppat spel på flera ligamatcher och att Basketförbundet anmält flera personer för misstanke om matchfixning beslöt Svenska Spel att stoppa allt spel på den svenska basketligan.

Med bakgrund av de åtgärder som förbundet genomfört för att stävja problemet har Svenska Spel gjort bedömningen inför ligastarten 2015/16 att återuppta spelet på svensk herrbasket.

– Spelen vi erbjuder våra kunder måste vara trygga och säkra. Inför varje ligastart gör vi därför en bedömning om vi kan och ska erbjuda spel. Nu har vi tagit beslutet att återigen erbjuda spel på svensk herrbasket, säger Per Carlander i ett pressmeddelande.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.