Estnisk spelare klar

Jämtland Basket har klart med en förstärkning. det handlar om estniske guarden Jaan Puidet som anlände till Östersund under måndagen.

Puidet beskrivs som en atletisk och allround spelare vilket hans statistik från fjolåret visar där han var på topplistorna i både assist, returer och steals.

24-årige Jaan Puidet, 191 cm, som tillhört TTU (Tallin) under de senaste fyra säsongerna förväntas vara spelklar till torsdagens bortamatch mot Borås.

– Det vi ser är en spelare med en mycket bra speluppfattning i kombination med en bra fysik. Med Jaan så både spetsar vi truppen och samtidigt så avlastar vi förstås bakplanen. Vi har försökt leta efter i första hand en ”2:a” som kan skapa från studs och öppna upp för skyttar och för våra insidespelare. Försvarsspelet har också varit faktor. Vi tycker Jaan passar in perfekt i den kravbilden, säger Jämtlands coach Torbjörn Gehrke i ett pressmeddelande.

Jämtland har Srdjan Vukovic långtidsskadad.

Klubben uteslutar inte fler förstärkningar.

–  Vi är fortfarande någon kort i roteringen på de stora spelarna. Vi klarar oss kortsiktigt men är fortfarande sårbara för skador. Vi tittar på tänkbara lösningar, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.