Viktigt beslut i december

Förslaget om att importreglerna i svenska herrligan kan komma att förändras inför säsongen 2016/2017 har tagit ett steg närmare verklighet.

Repetition av förslaget som kom i maj: Ligaklubbarna föreslår att importregeln ska ändras så att det från och med nästa säsong ska vara tillåtet med fyra importer, oavsett nationalitet.

I dag är det öppet för hur många importer som helst om de kan visa upp ett EU-pass, men max två icke EU-spelare. Nya regeln innebär alltså att ett lag till en match på laguppställningen kan välja att köra med exempelvis åtta svenska killar om plus fyra amerikaner.

Ligaklubbarna är eniga om att antalet fyra importer är det önskvärda och inom förbundet råder klar acceptans för klubbarnas idé, plus att tävlingskommittén i Svenska Basketbollförbundet räknar med att kunna ta ett beslut i frågan i december månad.

Till Bloggen har Umeå BSKT:s ordförande Michael Jalmby tidigare sagt att klubben ligger bra till som redan har många egna produkter i truppen. BSKT har också tvåårskontrakt med flera Umeå-fostrade spelare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.