En blågul koll

En månad kvar till Sveriges damer inleder EM-kvalet hemma mot Spanien.

Här är en liten blågul koll hur det går för de landslagsspelare som är proffs ute i Europa.

Elin Eldebrink, som valde ett korttidskontrakt med belgiska Castors Braine, gjorde elva poäng i sin debut i belgiska ligan. I Euroleague i går spelade hon 23 minuter och gjorde sju poäng när hennes lag torskade i förlängning borta mot Agü Spor från Turkiet,  56–60.

Frida Eldebrink i Dynamo Kursk, spelade också Euroleague i Turkiet och föll, 55–62 mot Galatasaray. Frida spelade 27 minuter, men gjorde inga poäng (sköt bara tre skott). I första omgången i Euroleague förra veckan vann Dynamo Kursk hemma mot Fenerbache med 72-40. Frida har i laget en roll adär hon inte ska avgöra själv och nöjde sig då med fyra skott och fyra poäng. I ryska ligan har Kursk tre raka segrar och Frida snittar där 26 minuter med 4 poäng, 2 returer och 2 assist.

Lollo Halvarsson och ungerska Sopron spelade borta mot italienska Famila Schio torsdag kväll. Hela 97-61 till italienska laget..Lollo hade 8 poäng + 4 returer + 3 assist. I första rundan åkte Sopron också på storstyk borta mot franska Villeneuve, hela 78-44. I den matchen hade Lollo 7 poäng och 8 returer. I ungerska ligan har Lollo snittat 12 poäng + 4 returer.

Elisabeth Egnell har hunnit med fyra ligamatcherr med sin franska klubb UF Angers (en vinst – tre förluster). Betten har snittat 28 minuter, 8,5 poäng och 2,8 returer.

Binta Drammeh spelar i ungerska Pinkk-Pecsi där hon klivit fram som lagets ledande spelare. På tre matchern har hon snittat speltid på 35 minuter och levererat 25 poäng + 5,7 returer + 2,3 assist + 4,7 steals per match. Laget har vunnit sina två hemmamatcher och förlorat en borta.

Stefanie Yderström håller till hemma i Luxemburg och spelar med T71 Dudelange. Fyra matcher spelade och Steff snittar 33 minuter och 23 poäng + 5 returer + 3,5 assist. Noterbart är höga skottprocenten med 16 av 31 på trepoängarna (51,6 procent).

Farhiya Abdi (i somras i WNBA med Los Angeles) spelar nu i turkiska klubben Gelistirenier och bokfördes i första matchen för 27 minuter, 13 poäng + 7 returer. (förlust 78-82 mot Yakin Dogu).

Amanda Zahui, har fortsatt till Turkiet efter avslutad debutsäsong i Womens NBA (Tulsa Shock). Hon gjorde i debuten för Adana Aski 18 minuter med 10 poäng + 2 returer. (förlust i premiäromgången med 69-76 mot Canik Bld).

Ashley Key uppgavs tidigare i höstas ha ett brutet kontrakt med turkiska Mersin. Men Key fanns i alla fall enligt matchstatistiken med i laget i turkiska ligapremiären då Mersin föll mot Abdullah Gul. Key spelade 28 minuter med facit 3 poäng + 7 returer + 5 assist.

Kalis Lloyd finns i franska Arras och har på fyra ligamatcher snittat 27 minuters speltid och 7,5 poäng + 2,5 returer per match.

Maryam Gültekin finns i turkiska Nevsehir Uni. I säsongens första match spelade hon 22 minuter och hade 4 poäng + 2 returer + 2 assist.

Ulrika Holmqvist spelar i tjeckiska Zabiny Brno. Svenskan har på sex matcher snittat 18 minuter, 10 poäng och 4 returer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.