Korkat, okunnigt, arrogant?

Torbjörn Gehrke har fattat pennan inför tisdagens möte i Östersund mellan Jämtland och Umeå. Jämtlands-coachen förundras över efterspelet till Umeås skräll uppe i Luleå och menar att hans lags match mot Umeå är så nära en slutspelsmatch man kan komma i dagsläget.

Gehrke på Jämtlands hemsida:
”Enligt alla förhandstips, och med respektive lags prestationer som facit så här långt, så är både Umeå och Jämtland två lag som kommer att slåss om den ”sista” slutspelsplatsen i vår. Båda lagen har börjat knackigt, men båda lagen har också tagit en ”skalp” mot de mer favorit tippade lagen (Sundsvall respektive Luleå). Båda lagen har också haft stora problem med skador sina trupper inledningsvis. Så detta är så nära en slutspelsmatch man kan komma i dagsläget!”

Gehrke om Umeås ”skräll”:

”Umeås ”skräll” mot Luleå gav lite eko – men som vanligt så blev de väldigt onyanserade reportage via bloggar och media. Jag trodde BC Luleå va kass! Men när jag såg matchen och även kommentatorerna i den webbsända matchen konstaterade att Umeå vann matchen så är jag 100% benägen att hålla med! Luleå hade en 17p ledning som de borde kunnat förvalta på ett bättre sätt, men Umeå var kreativare i sitt försvar och i slutändan fick Luleå många öppna skott som de helt enkelt inte drog i. På pappret finns det MINST tre, kanske till och med fyra spelare i Umeå som skulle platsa i Luleås rotering enligt min mening. Att underskatta Umeå eller skratta bort deras seger mot BC Luleå vore inte bara korkat, utan rent av okunnigt och arrogant! Jag tror knappast Peter Öqvist och Håkan Larsson underskattade Umeå. Jobbet måste göras och öppna skott måste sättas. Annars blir det torsk!”

Inför matchen har Jämtland skadeproblem på Dino Cinac (antagligen 3 månader) och på Srdjan Vukovic.

– Vi naturligtvis letar skadeersättare för Dino, meddelar Jämtlands coach och sportchef. Han påminner också om att det är de tillgängliga litrarna som måste göra jobbert

”Umeå åkte till Luleå och vann utan Egal Saleman”. ”Och vi har spelare nog att tävla med alla lagen i Ligan om vi är 100% fokuserade och nu måste vi knyta näven i byxfickan och bevisa det. I morgon måste vi gå in i KRIG!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.