Dags för fjärde laget

I kväll torsdag är det dags för det fjärde svenska laget in i säsongens Europa-spel.

Det handlar förstås om svenska mästarlaget Luleå.

Tidigare i veckan har vi följande facit:

Omar Krayem ledde Borås till en knall mot italienska Cantu.

– Nu vet alla vad svensk basket är och vi i Borås Basket har presenterat oss i gruppen, sade Omar till sportexpressen.

Södertälje Kings föll hemma mot ungerska Falco.

– Falco gjorde en bra match medan vi missade otroligt många skott. Det är en av de sämsta matcherna vi har gjort rent anfallsmässigt på flera år, säger Vedran Bosnic till klubbens hemsida.

Udominate Basket orkade inte riktigt stå emot i längden när Dynamo Moskva avgjorde på övertid.

– Vår första match som gått till förlängning, vi tar det som en bra erfarenhet. Nu har vi en veckas föreberedelse inför nästa match i EuroCup, säger Tamara Ruzic.

Kvällens match:

Torsdag kl 19.00: Luleå BBK-Energia Ivanovo, Ryssland.

Europa-debut för Luleå mot ett ryskt lag som också är nykomling i den internationella klubblagsturneringen.

Energia Ivanovo står på en vinst och tre förluster i den tuffa ryska ligan. Deras genomgående bästa spelare är forwardsduon Viktoria Medvedeva och Alexandra Marchenkova som båda snittar runt 14 poäng och 5 returer i ryska ligan. Centern Olga Zhuzhgova mäter 204 centimeter. Laget har inte någon skräckinjagande guardbesättning. Amerikanskan Ny Hammonds snittade förra säsongen 11 poäng + 4 assists för Kibirkstis i EuroCup, men hon spelade bara tio minuter i senate ligaomgången i Ryssland. Startande guard lär vara Elena Vorozhtsova.

Bloggens tips är att Luleå med hemmapublikens stöd har en bra chans till en drömstart i Europaspelet.

Favorit till gruppsegern i grupp D är turkiska Istanbul Universitesi. Luleå gör nog upp med Eneriga Ivanovo om andraplatsen. Fjärde laget är bulgariska Dunav 8806 som ännu inte vunnit någon match i Europa (detta blir lagets tredje säsong).

Resan till Ruse i Bulgarien lär för övrigt bli en upplevelse för Luleå BBK. Dunav har fans som tidigare utmärkt sig negativt…

Udominate Baskets Frida Aili har varit med om att få poliseskort från arenan i Ruse. Det var 2010 då hon spelade final i bulgariska ligan med laget Lukoil Neftochimic Burgas. Ailis lag vann första finalen på Dunavs hemmaplan och när det var dags för final två så var skandalen ett faktum. Dunav-fansen kastade hårda kvittorullar, mot gästande laget där en lagkamrat till Aili blev skadad och började blöda kraftigt. Matchen bröts, hallen tömdes och Dunav-fansen väntade utanför…typ storvuxna tatuerade män i bar överkropp.

Historien slutade med att Dunav inte fick spela någon mer hemmamatch och Ailis Neftochimic tog titeln med 3-0 i matcher mot favorittippade Dunav.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.