Bus eller godis?

Bus eller godis?

Bloggen testar lite bus och testar att ta ut det svenska damlandslaget som ska EM-kvala hemma mot Spanien den 21 november.

Förbundskapten Jurgita Kausaite spanade i veckan in spelarna i Udominate och Luleå mot EuroCup-motstånd. Hon ska plocka ut 14 spelare som ska kallas till läger i Södertälje den 15-21 november. Under samlingen tas sedan 12 spelare ut till laguppställningen i Spanien-matchen.

Låt se. Bloggen utgår denna dag från att alla är tillgängliga och plockar ut 14 namn.

En hel hoper är rätt givna, som våra två WNBA-spelare (nu i Turiket): Farhiya Abdi (Gelistirenier), Amanda Zahui (Adana Aski).

Övriga utlandsproffs som kallas hem: Elin Eldebrink (Castors Braine),  Frida Eldebrink (Dynamo Kursk), Lollo Halvarsson (Sopron), Elisabeth Egnell  (Angers), Binta Drammeh (Pinkk-Pecsi), Kalis Lloyd (Arras), Ashley Key (Mersin).

Bloggen tar även med trepoängsskytten Stefanie Yderström även om hon inte spelar i någon toppliga (Luxemburg). Hon bör få visa upp sig på Täljelägret.

Då är vi uppe i tio spelare.

Ytterligare fyra ska synas på landslagsträning innan truppen spikas.

Vad har vi i svenska ligan?

I Udominate är det i dagsläget Agnes Nordström som sticker ut. Hon ska med.

Luleå: Josefin Vesterberg är den bästa. Det vore rätt fräckt att plocka med Allis Nyström. Så får det bli. En plats kvar.

Danielle Hamilton Carter drabbades av en muskelbristning i vaden i EuroCup härom kvällen. Hon blir borta i flera veckor. Ett avbräck för Luleå och därmed är hon även borta från blågult. Så då är det naturliga valet att plocka med slipade veteranen Anna Barthold på plats nummer 14.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.