”Det var High Chaparall”

Umeås coach Jesper Gustavsson är inte rädd att uttrycka sig.

Exempelvis om domarinsatsen i norrderbyt mellan Umeå och Sundsvall.

– Det var High Chaparall från domarnas sida. Åt båda håll. De korsblåste kors och tvärs. Jag plockade upp en teknisk utan att säga något, de var på Micke Blomqvist minut ett innan något ens hunnit hända. Sundsvall fick teknisk. Ingen visste vad som gällde. Sedan var det otur på slutet att det inte gick åt vårt håll. Spelarna, coacherna, publiken, alla fick mycket fokus på domarna. Då är de snarare neonfärgade och inte grå, säger Jesper Gustavsson.

Observera här att Umeå-coachen inte säger att hans lag förlorade på grund av någon avblåsning.

– Nej. Det är ruggigt segt att torska efter en så himla bra insats. Men vi förlorade när vi var uppe på plus 18 poäng och inte klarade av att stänga matchen.  Det finns layups och skott vi måste sätta. Nu missar vi på slutet.

En stor minuspost i statistiken är 2 av 16 från trepoängsland.

Något taktiskt?

– Det ända jag skulle vilja ändra så här i efterhand är att vi borde ha spelat lite mer på klockan och lugna ned det hela. Men samtidigt har vi atletiska attackspelare och det går inte att ta spelet så långsamt att de blir passiva, säger Jesper Gustavsson.

Importerna Yannick Anzuluni och Jason Davis hör till de spelare som bör ha högre procent på sina avslut. 8 av 23 på Yannick och 4 av 11 på Jason räcker inte när saker ställs på sin spets.

– Så är det. De måste klara av att stänga matchen en dag när Johan Pierre tyvärr inte riktigt är där.

På pluskanten fanns en hel del i Umeå.

– Defensivt tvingade vi Sundsvall till många svåra skott och vi kontrollerade returtagningen ganska bra (47-40 i Umeå-favör).

– De som varit långtidsskadade går tydligt framåt, både Egal Saleman och Jason Davis visar det.

– Vi ser att identitet i laget och olika roller börjar vara på plats.

Jesper Hallberg var ett monster på de minuter (16.40) han spelade, han tar tio returer, gör åtta poäng och går in utan respekt för Hlynur Baeringsson, även Johan Rönström gjorde ett jättejobb, hyllar Jesper Gustavsson.

Umeå-coachen kunde även ha lagt till utdelningen från straffkastlinjen.
14 av 14 för Umeå.

Jesper själv får beröm av Egal Saleman när det gäller de tre sista sekunderna med inkast från sidlinjen.

– Coach satte upp ett perfekt spel, vi fick in bollen som han ville och jag hamnade i en bra position för sista skottet. Jag missade den trean, så var det. Men vi måste vara nöjda med det spelet, säger Egal.

Bilden: Challe Barton i kamp med Johan Pierre.

Foto: Peter Hegethorn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.