Förstärkningen klar i norr

Luleå Baskets styrelse har gett snabbt klartecken. Jens Tillman förstärker laget med Sofie Hendrickx. Den belgiska powerforwarden är landslagskompis med Luleå-spelaren Julie Vanloo.

– Sofie är en spelare jag känner till mycket väl och vet att hon kommer tillföra massvis både på och utanför planen med sitt tuffa spel och sin härliga attityd, säger coach Jens Tillman i ett pressmeddelande.

Sofie Hendrickx är 186 cm lång och kommer närmast från spel med Angers (för närvarande på elfte plats i franska ligan) där hon varit klubbkamrat med svenska landslagsstjärnan Elisabeth Egnell. Hendricks har spelat sju matcher för Angers i franska ligan och på snitt 13 minuter har hon levererat 2,6 poäng och 2,7 returer. I Eurocup har hon fått mer speltid för Angers i de inledande gruppmatcherna, på fem matcher snitt  22 minuter och bättre siffror med 10,5 poäng och 6,5 returer.

– Vi har värvat för att komplettera laget inför fortsättningen i Euro cup och vårens spel i basketligan dam. Kontraktet sträcker sig säsongen ut. Beslutet att värva har fattats främst för att minska belastningen och därmed också den skaderisk på nuvarande spelartrupp som det stora antal matcher under våren innebär, säger klubbdirektör Urban Nordh. 

Sofie Hendrickx ansluter till laget mellan jul och nyår och Luleås förhoppning är att hon ska vara spelklar till hemmamatchen mot Mark den 29e december.

– I just signed my contract and I am very happy to start this new adventure. I heard nothing but good things about Lulea from my roommate, Julie Vanloo. So I am looking forward to experience myself. First things first…go home for a short Christmas break, buy some warm clothes for Sweden and then I’m ready to represent Lulea, säger Sofie i en första kommentar i pressmeddelandet.

– Jag är väldigt glad och ser fram emot den här utmaningen. Det har inte alltid varit så lätt i laget jag spelade med i Frankrike och de senaste veckorna har jag känt att jag vill göra en förändring.  säger Sofie till Norrbottens-Kuriren.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.