Laget välkomnar alla

Tidningen gjorde i helgen ett Ung Idrott-reportage i samband med en ungdomsmatch i Norrbottens-serien där KFUM Umeå Merkurius spelar. Här bjuder bloggen på ett litet utdrag ur raportaget.

Hela (Plus) reportaget med bildspel finns här

Det svänger snabbt i idrott. När KFUM Umeå Merkurius mötte Gammelstad borta nyligen blev det storförlust. När lagen möttes i Umeå då sprang hemmalaget ifrån till storseger.
– Bra att vi spelar bättre än förra helgen, säger Ida Bång.

– Själv har jag gjort bättre matcher, men det är bra att vi spelar bättre än förra helgen, säger Ida Bång som dubblerar lite och senare samma dag även skulle spela match med Umeås D17-lag.

KFUM Umeå Merkurius består av en salig blandning spelare, både i ålder och i hemvist.
– Vi har spelare som är födda från 1998 till 2003. Och när vi startade laget fanns inte så många spelare i Umeå så vi har spelare från alla olika stads-delar i Umeå, säger tränaren Jessica Järvholm.

Åldersskillnaden i laget har också sin förklaring.
– Vi har blivit laget som välkomnar alla. När vår äldsta spelare kom till oss hade hon aldrig spelat basket, men vi har den filosofin att så länge man vill, försöker och ger järnet så kommer det till slut, säger Jessica Järvholm.

Bilden: Ida Bång och KFUM Umeå Merkurius mötte i lördags Gammelstad på hemmaplan. När lagen möttes i Luleå nyligen vann Gammelstad stort – nu var det ombytta roller.

Foto: Abebe Asres/VK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.