Flopp och flipp

Udominate Baskets höstsäsong under nya coachen Tamara Ruzic – den är varken flopp eller flipp.

Facit 0-6 i matcher i EuroCup faller förstås under strecket. Det var en bra grupp – inget annat är att vänta på den nivån, men att gå tomhänt därifrån är inte godkänt.

I svenska ligan är det 13-1, med enda förlusten i premiären mot Luleå. Ett alldeles okej facit under en inkörningsperiod i nytt spelsätt. Det har inte varit vackert alla gånger – men segrar är segrar. Telge borta är inte lätt. Fråga Luleå.

Sett till truppen var floppvärvningen av centern Milica Paligoric ett bakslag och att hon fick åka hem var väntat. Dia Lukacovicova gör ett bra jobb och har accepterat insiderollen på position fem, trots att hon allra helst vill spela fyra. Tanya Massamba hade en långdragen skada och har haft svårt att komma igång. Returtagaren Krista Gross gör exakt vad alla förväntat. Nya Ana Baletic från Montenegro väntar fortfarande på att göra debut i ligan.

På bakplan finns stjärnvärvningen Hollie Mershon. Bäst i test. En spelare som levererar. Agnes Nordström är stabil. Salome Kabengano visar uppåtgående formkurva med mer ansvar. Frida Aili kämpar på med en krånglande fot. Försvarsspecialisten Ilaria Zanoni har mest speltid av alla (snitt 28:23 minuter per match).

De yngre i truppen, Jenny Aronsson och Rebecca Ludvigsson Svensson har fått ligachanser och vettiga minuter i vettiga matcher mot vettigt motstånd. Katha Fasth Gillstedts tid kommer.

En titt på statistiken ger vid handen att:

Mest poäng gör Dia Lukacovicova med 14,0 per match. (Bäst i ligan Tavelyn James, Norrköping, med 22,6).

Flest returer tar Krista Gross med 6,8 per match. (Bäst i ligan Samarie Walker, Visby, med 11,2).

Flest assists har Agnes Nordström med snittet 3,0. (Bäst i ligan Julie Vanloo med 5,3).

Skjuter bäst på 2-poängare gör Rebecca Ludvigsson Svensson med 53,6 procent. (Bäst i ligan Tiffany Brown, Sallén med 60,9%).

Från trepoängsland är det Hollie Mershon som är säkrast med 47,3 procent. (I Luleå finns de två värsta distansskyttarna i Julie Vanloo 51,8% och Katie Bussey 51,4%).

På strafflinjen briljerar Hollie Mershon med sina 95,0 procent träff. Av de som oftare står på bonuslinjen har Frida Aili 83,3% och Tanya Massamba 80%. Ingen i ligan är bättre än Udominate-spelarna.

Bäst plus/minus har Ilaria Zanoni med +15,64. (I topp i ligan Luleås Josefin Vesterberg med 23,93).

I effektivitet toppar Ilaria Zanoni och Dia Lukacovicova med 14,1. (Bäst i ligan Samarie Walker, Visby, 20,3).

Flest steals har Ilaria Zanoni med 3,0 per match. (Bäst i ligan Tiffany Brown, Sallén, med 3,6).

Turnovers – där är högsta siffran 3,0 på Dia Lukacovicova. (Värst i ligan Inesa Visgaudaite, Visby, med 4,5).

Nästa match för Udominate Basket är schemalagd till den 12 januari borta mot Luleå Basket.

 

En kommentar

  1. David

    Jag skulle gärna sett ett inlägg om hur plus/minus och effektivitet beräknas och fungerar (alternativt länk till någon sida som förklarar). Annars en suverän blogg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.