Storpublik ser Umeå

Kvällens ligamatch i Boråshallen är en del i en tradition i Borås som kallas ”Nyårsmatchen”.

Många mellandagslediga brukar passa på att gå på basket i Borås. För ett år sedan, mot Södertälje, var publiksiffran en bit över 2000 åskådare. För två år sedan, mot Örebro, var det hela 2970 personer  på läktarna.

Borås vill bjuda på show, inte bara av  Omar Krayem – utan även av andra artister som jobbar med sång och dans.

När det gäller Borås store spelare Christian Maråker, så blir det precis som i mötet före jul uppe i Umeå, det vill säga att Maråker vilar.

För den som inte är på plats i Borås så finns chans att se matchen på webben via borasplay (betalmatch 89 spänn).

P.s. Svenska Spel erbjuder vadslagning på ”Borås-Kfum Umeå”. Hemmaseger för Borås står i oddset 1,01. Umeå-vinst ger odds 10,90.

Övriga måndagsmatcher; Jämtland–Norrköping, Sundsvall–Södertälje, Malbas–BC Luleå.

Bloggen kan denna dag inte låta bli att återge ett citat från Sundsvalls coach Tommie Hansson. Det handlar om Dragons-spelaren Daniel Eliasson som har känningar av en fotskada – men ändå lär spela i kväll…

– Han är norrbottning och vägrar att vika ned sig. Hade det varit någon spelare längre söderut hade de inte kunnat vara med, men är man från Kalix så kör man tills det inte går längre, säger Hansson till ST.

När det gäller skador har det lättat för Jämtland Basket inför kvällens hemmamatch.

– Bara två skador i truppen och det är väldigt mycket bättre än under hela hösten. Vi har tränat ett pass på juldagen och sen dubbla pass både på annandagen och på fjärdedag jul, men utan att jag försökt ta livet ur grabbarna, utan anpassat träningarna efter vårt matchschema, säger  caoch Torbjörn Gehrke till ÖP.

BC Luleå åker ned till Malmö.

– Vi ser fram emot en tuffare utmaning än i den senaste matchen som var just mot Malbas. De är ett starkt hemmalag och de är säkert revanschsugna efter senast, säger Luleås coach Peter Öqvist till klubbens hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.