Spelklar till årets sista!

Årets sista match i basketligan dam spelas i kväll uppe i Luleå.

Luleå Basket tar emot Mark Basket från Kinna.

Största spänningen är kanske om Luleås nyförvärv Sofie Hendrickx ska hinna bli spelklar. Belgiskan är EU-spelare så det behövs inget arbetstillstånd – men väl ett letter of clearance från hennes tidigare klubb, franska Angers.

Om pappren blir klara innan uppkast klockan 19.00 är den 29-åriga landslagsforwarden redo.

– Jag gillar att spela snabbt och det saknade jag i Frankrike. Där är det mer statiskt och taktiskt. Jag gillar när det är fart och fläkt, mer på känsla och utan massa regler. Jag har sett hur Luleå spelar och tror jag kommer att passa bra in i laget. Jag spelade med Elisabeth Egnell i Angers och hon sa till mig att hon trodde att det kommer gå jättebra för mig i Luleå, säger Hendrickx till Norrbottens-Kuriren.

Uppdatering: Sofie Hendrickx blev sent på eftermiddagen spelklar för Luleå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.