Basketåret avslutas

Fyra herrligamatcher i kväll avslutar basketåret vad gäller svenskt ligaspel.

Tre norrlag är i elden. Luleå och Sundsvall ska på hemmaplan försöka stärka sina positioner på övre tabellhalvan och Jämtland har bortamatch mot Nässjö – där handlar det om slutspelsfajt.

Kl.18:34 Norrköping Dolphins-Borås Basket, Stadium Arena A

Kl.19:04 KFUM Nässjö-Jämtland Basket, Nässjö Sporthall
Kl. 19:04 BC Luleå-Uppsala Basket, Luleå Energi Arena
Kl. 19:04 Sundsvall Dragons-ecoÖrebro, Sundsvalls Sporthall

Så här ser de tre coacherna från norrlagen på kvällens spel, citaten är hämtade från respektive klubbs hemsida:

– Klart är att vi båda inser vikten av denna match. Inte så mycket för tabell-läget just nu, för det är så pass många matcher kvar av grundserien, utan för att Nässjö har chansen att säkra inbördes möten mot Jämtland. Ett ointagligt 2-0 i matcher för Nässjö skulle vara en monsterfördel att ha med sig in i slutspurten inför slutspelet om två månader. Match om sjune platsen – bära eller brista – nu kör vi, säger Jämtlands coach Torbjörn Gehrke.

– Det ska bli jätteroligt att runda av året med en hemmamatch i Luleå Energi Arena mot ett lag med potential och många talangfulla spelare. Duktiga guards i Luleåbekanta bröderna Person samt Mannos Nakos och starka forwards genom Alexander Lindqvist och Axel Nordström. Uppsala är ett stark skjutande lag, så vi måste spela bra försvar över hela banan och på samtliga positioner. Göra ett starkt jobb i en mot en, och pick-o-rull-försvar, samt vinna kampen om returerna. Offensivt ligger fokus på att fortsätta i den rytm vi nu funnit. Känslan är att vår identitet som lag har börjat sätta sig i ryggmärgen. Vi har jobbat oss till ett vasst samspel och är effektiva offensivt, säger Luleås coach Peter Öqvist.

– När Örebro gästar oss blir det bland annat en brödramatch mellan Brandon och Challe Barton. Brandon som dessutom har ett förflutet i Sundsvall. Förflutet i Sundsvall har också Miklos Szabo och Sean Smith. De vill naturligtvis försöka göra livet surt för sin gamla klubb. Örebro har också en före detta lagkamrat till Challe i laget. Ahmad Starks och Challe spelade ihop på Oregon State University under en säsong och har mött varandra många gånger på träning. Som sagt, mycket prestige! Samtliga dessa spelare har stora roller i Örebro så det ska bli intressant att se vilka som går vinnande ur dessa ”matcher i matchen”, säger Sundsvalls coach Tommie Hansson.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.