Oddsen för ett kval

Umeå BSKT ligger på jumboplats i ligan efter en strulig höst med endast två segrar.

Ungefär halva grundserien återstår och många poäng att spela om. Men det går så här på årets sista dag inte att låta bli att försöka kika lite i kristallkulan och se vad oddsen är för att det blir kvalspel i vår.

Enligt statuterna ska de tre lag som missar ligans slutspel göra upp i en fortsättningsserie. Det sämsta av de tre bottenlagen ska sedan spela kval mot de två bästa från superettan. Tre lag i en kvalserie gör sedan upp om två ligaplatser till säsongen 2016/2017.

I alla fall i teorin. Vi minns att det våras var samma förutsättningar – och att såväl fortsättningspel som kval blev inställt.

Bloggen tippar att det blir samma visa den här våren. Lång väntan på besked från förbundet och till slut ”no play”.

De lag som 9-10 januari drar i gång spelet i Superettan är:

1. Högsbo Basket
2. Solna Vikings
3. KFUM Uppsala
4. LF Future
5. Tälje Knights
6. IK Eos
7. Eskilstuna Basket
8. KFUM Central

Någon som kan se två presumtiva ligalag i den högen? Tre av lagen är dessutom ”farmarlag” till redan existerande ligalag.

Den här säsongen fick ligan in Malbas från Malmö. Det skulle förstås vara toppen med ett lag från Göteborg (Högsbo) och något lag från Stockholm (Solna hoppade av i höstas på grund av bristande ekonomi).

Men det är nog för tidigt (?) för både Göteborg och Stockholm.

Högsbo Basket spelade i division 2 så sent som 2014/2015, är nu enda obesegrade herrlag under höstens division 1-spel, men där fattas nog en del vad gäller ekonomi innan spel i herrligan är aktuellt.
Vad beträffar Stockholm är den heta serien denna säsong div 2 Svealand norra. I topp där ligger 1) AIK, 2) Djurgården, 3) Hammarby.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.