Topplag avvaktar

Övre Norrlands tre topplag BC Luleå, Luleå Basket och Udominate Basket avvaktar.

Herrlaget BC Luleå ger sig inte på något försök att värva Sundsvalls-stjärnan Hlynur Baeringsson. Oaktat Dragons ekonomiska situation.

Klubbdirektör Lars Mosesson uppger att BC Luleå inte kommer att värva något innan spelarfönstret stänger den sista januari.

– Det är inte aktuellt. Hlynur har ett kontrakt med Sundsvall och vi har hittills sagt att vi inte göra några ändringar i truppen säger Mosesson till NK.

Damlaget Luleå Basket avvaktar kommande läkarundersökningar av sina skadade landslagsstjärnor.

Knäskadade Josefin Vesterberg ska magnetkameraundersökas på lördag. Det kan innebära ett besked om skadans art på måndag. Ledband – eller i värsta fall trasigt korsband? Några veckor – eller många månader?

Vadmuskelskadade Danielle Hamilton-Carter blir preliminärt borta två veckor till. Allis Nyström med benhinneproblem magnetkameraundersöks också i helgen. Martina Stålvant uppges ha en lättare fotskada och ska snart vara på banan igen.

Klubben hoppas och tror att skadebilden ska ljusna innan slutspelet. Sista chansen att värva stängs på söndag.

– Jag vill inte plocka in någon ny spelare – så känns det i alla fall, säger coach Jens Tillman till NSD.

Udominate Basket i Umeå har också sin beskärda del av frånvaro i truppen. De senaste matcherna har trion Dia Lukacovicova, Salome Kabengano och Krista Gross saknats.  Frågan hänger i luften om det blir någon ny spelare in i truppen innan transferfönstret slår igen?

I ett SMS till Bloggen meddelar general manager Oscar Stenberg på torsdagskvällen:

”Inget nytt, avvaktar en del besked tills i morgon fredag.”

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.