Blågul trupp – med Umeå-namn

Efter helgen får vi reda på vilka spelare som finns med i förbundskapten Jurgita Kausaites trupp till det fortsatte EM-kvalet för damlandslaget med bortamatcher mot Finland och Spanien.

Den blågula truppen ska samlas den 15 februari och matchdatum är mot Finland den 20 februari, samt mot Spanien den 24 februari.

Flera skador stör bilden för Sverige.

Luleå-trion Josefin Vesterberg, Allis Nyström och Danielle Hamilton Carter kan inte vara med. Centern Lollo Halvarsson är borta med avsliten hälsena, så det är särskilt på de stora positionerna det är bekymmer. Nu ska Amanda Zahui dra det tunga lasset, därtill finns Luleås rutinerade Anna Barthold.

Sett till hela truppen lär nio spelare återkomma från första EM-kvalmatchen där Sverige föll stort hemma mot Spanien: Farhiya Abdi, Binta Drammeh, Elisabeth Egnell, Elin Eldebrink, Frida Eldebrink, Ashley Key, Martina Stålvant, Stefanie Yderström, Amanda Zahui.

Det finns ett frågetecken för Egnell, som inte spelat i sitt klubblags (Angers, Frankrike) två senaste matcher.

Nu ska ytterligare tre-fyra spelare tas ut:

Ulrica Holmqvist, 186 cm, proffs i Brno, bör plockas in i laget för att stärka alternativen nära korgarna.

I Bloggens ögon bör det tas ut två spelare (eventuellt tre) från Udominate Basket.

Tanya Massamba fick i höstas stå över på grund av skada – hon har visat mycket bra form i januari och platsar i dagsläget bland tolv spelare i blågult. Även Agnes Nordström med stigande formkurva bör vara med i ett svenskt landslag.

En tredje Umeå-spelaren som kan vara aktuell är förstås Frida Aili, i nuläget kanske fjortonde (?) spelare. Frida kan kallas till förberedande lägret – men är kanske inte riktigt aktuell för matchtruppen på tolv namn.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.