Utmärkelser i basketligan dam

När coacher och lagkaptener röstar om årets center, årets guard, och så vidare, då får de inte rösta på någon i egna laget. Men för en norrländsk tidningsmurvel och basketbloggare är det fritt fram att vilt rösta på spelare och lag från norr.

Så sorry alla ligalag söderöver. Min röstlista gällande basketligan dam innehåller ett enda spelarnamn som inte har med Umeå och Luleå att göra. Undantaget är såklart årets stjärnskott – för det är Telges Ellen Åström.

Årets domare hör inte till något av lagen, men hon dömer med den äran och syns ofta med sitt lugn när det hettar till i norr. Åsa Jernmo heter hon.

Årets coach är lurigt. Kelly Grant tog över Sallén, men har inte lett laget i tillräckligt många matcher för att vara möjlig att rösta på.  Är det någon som gjort ett riktigt bra jobb från ganska hopplöst utgångsläge är det Norrköpings Jesper Sundberg.

Här är min lista på övriga kategorier:

Årets MVP: Anna Barthold, Luleå Basket
Årets guard: Hollie Mershon, Udominate
Årets forward: Josefin Vesterberg, Luleå Basket
Årets center: Dia Lukacovicova, Udominate
Årets försvarare: Agnes Nordström, Udominate
Årets artist: Julie Vanloo, Luleå Basket

Årets Matcharrangör:
Udominate Basket. Motivering: Har med ideella krafter utvecklat sina matcharrangemang med ljus, ljud, bild, rök, interaktivitet, publikaktivitet och maskot, har dessutom turnerat med hela konceptet och spridit ligaupplevelse på andra orter i norr, som Östersund, Sundsvall och Vindeln.
Årets lyft:
Luleå Basket. Motivering: Bytte namn och tog sig ut i Europa, ända till slutspel i EuroCup.

P.s: Bloggen befinner sig på resande fot under påskhelgen och är lite dagvild. Det var visst  27 mars omröstningen stängde, så detta blev publicerat aningen för tidigt. Sorry, så kan det gå. Men inte låter sig någon påverkas för det…//Peter H

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.