Jakten kan börja

Förra våren blev det SM-silver för Udominate Basket.

För att ta ett guld krävs det seger i åtta slutspelsmatcher. Två segrar (bäst av tre i kvartsfinal). Tre segrar (bäst av fem i semifinal) och tre segrar (bäst av fem i final).

Agnes Nordström skadad. Då får Frida Aili ta ett steg fram för att leda Udominate Basket i SM-slutspelet.
– Det här är bästa tiden på året, säger Udominates pointguard, inför starten på slutspelet som sker i kväll i Umeå då Visby ladies kommer på besök.

Var tycker du att ni står inför SM-slutspelet?
– Det känns jättebra. Vi har tagit ganska stora kliv framåt i utvecklingen senaste veckorna. Vi har varit ett starkt försvarslag hela säsongen men nu har vi även gjort klara framsteg i offensiven. Vi har fått ihop det mer och folk har börjat hitta sina roller, säger Frida Aili.

Mer läsning (Plus) Redo för guldjakt

Bilden: Frida Aili fångad på bild vid tisdagens träningspass med laget.
Foto: Annakarin Drugge/VK.

Matchguide
Udominate–Visby
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: 19.00.

Tränarsnack
– Vi avslutade vår sista grundseriematch (mot Sallén) starkt och det var bra förberedelse inför slutspelet, men nu börjar det om på noll. Visby har ett ungt och talangfullt lag och för oss blir det viktigt att fortsätta vårt fina defensiva spel, säger Tamara Ruzic i Udominate.
– Vi måste stå emot Udominate fysiskt och mentalt. De är jävlig tuffa och det gäller att vi tar kampen med dom. De spelar ofta på gränsen också så det gäller verkligen att vi inte viker ner oss, säger Visbys coach David Leman.

No­te­ra att…
… Udominate vann samtliga tre möten med Visby i grundserien. I siffror: Visby-Umeå 70-82, Umeå-Visby 77-47, Visby-Umeå 52-71.
… Udominate slog ut Visby med 2–0 i matcher i fjolårets SM-kvartsfinal. Den gången coachade Tamara Ruzic laget från Gotland. Umeå vann med 105-42 hemma och 80-59 borta.
… Udominate slutade tvåa i grundserien (23 vinster/4 förluster) och Visby blev sjua (10 vinster/17 förluster).
… om Udominate vinner väntar troligen Sallén i SM-semifinal.
… Visby har tappat amerikanska forwarden Samarie Walker, som flyttat för spel i Litauens ligaslutspel.
… Visby har en nyckelspelare i guarden Inesa Visgaudaite (från Litauen), hon snittar 13 poäng, 3 returer och 3 assists.
… Under korgarna har Visby amerikanska centern Patricia Oaks som snittar 14 poäng + 7 returer.

När det gäller Udominate har motståndarna lite problem, det finns ingen enskild fixstjärna att försöka plocka bort. Poängsnittet är Hollie Mershon 13,4, Dia Lukacovicova 13,0, Frida Aili 12,4, (*Agnes Nordström 9,5) Tanya Massamba 9,3, Ilaria Zanoni 9,3, Krista Gross 7,8, Ana Baletic 7,3, Salome Kabengano 5,0, Katha Fasth Gillstedt 4,5, Rebecca Ludvigsson Svensson 3,1, Jenny Aronsson 1,0. Även returtagning och assists är väl utspridd på många händer.
… Udominate släpper in minst poäng av alla lag i ligan, snittet som motståndarna lyckas göra är 57,3 poäng/match.

Fot-not: Agnes Nordström är som bekant borta för resten av säsongen, operationen av hennes skadade fot (lösa brosk-bitar) blev dock inte gjord direkt efter skadan utan har blivit framflyttad. Agnes har fått en ny tid en liten bit in i april.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.