Slutspelskollen

Här kommer ett litet svep över läget i pågående slutspel.

En koll som visar att…

Toni Bizaca, Södertälje Kings, får utmärkelsen Årets forward. Oddset på det var typ 1,00. Kroaten fick priset före uppkast i första semifinalen mot Borås – där regerande mästarlaget sedan gick ut och krossade gästerna i första halvlek (49-24). Bizaca gjorde 16 poäng. Efter matchen gällde typisk Kings-inställning.

– De spelade bra i andra halvlek. Vi har mycket att jobba på. Det här var en viktig seger, men nu är det bara att fokusera på nästa match. Det blir en lång serie, säger Bizaca till LT.

Omar Krayem, saknas oerhört i Borås anfallsspel. Läget med den muskelbristning i låret som hållit honom borta några veckor är för dagen att hopp finns om en comeback i semifinalmatch nummer tre, alltså den där Borås får hemmaplan den 5 april.

x x x x x x x x x x x

Kommande SM-semifinaler herrar:
Fredag 1 april kl 19.04, match 2:7, Luleå-Norrköping.
Lördag 2 april kl 16.04, match 2:7, Södertälje-Borås.

x x x x x x x x x x x

Jocke Kjellbom, 36, och Micke Lindquist, 33, spelade båda 35 minuter när Norrköping vann första semifinalen uppe i Luleå. Bloggen gissar att coach Adnan Chuck helst sett att matchserien var kortare än de bäst av sju som gäller i herrarnas slutspel…

x x x x x x x x x x x

Taneisha Harrison sköt 52 poäng när hennes Telge föll i första kvartsfinalen mot Alvik. Två poäng bättre än det tidigare rekordet  i damernas basketliga.
Tidigare bästanoteringen i modern tid i ligan var 50 poäng av amerikanska guarden Kristin Turk, Mark Basket, i en match 2012 då Mark vann borta mot Visby med slutresultatet 100-106.

Spelare som gjort fler poäng finns förstås – när damligan hette elitserien stoppade Kicki Johansson i 62 poäng för Södertälje vid en seger med 133-93 mot Söder. Det var i mitten av 1980-talet.

x x x x x x x x x x x

Kommande SM-kvartsfinaler damer:
Fredag 1 april kl 19.00, match 2:3, Telge-Alvik.
Lördag 2 april kl 15.00, match 2:3, Norrköping-Luleå.
Lördag 2 april kl 16.00, match 2:3, Mark-Sallén.
Söndag 3 april kl 15.00, match 2:3, Visby-Udominate.

x x x x x x x x x x x

Visbys coach David Leman: ”Första halvlek är vi ett steg efter hela tiden så att Udominate kan segla i väg bekvämt. Är man försiktig mot Udominate då är dom jättebra. Man måste ta tjuren vid hornen direkt.”
Där har ni grundbulten inför Visbys försök på hemmaplan på söndag. Att vara med från start och spela med högre nivå, inte minst i försvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.