Udominates skulder och planer

Bloggen granskade före jul Udominate Basket skulder, som då låg på 160.000 kronor till Umeå kommun. Nu dagen efter SM-silvret har SVT påpassligt gjort en dagsfärsk koll och funnit att det fattas drygt en halv miljon.

De totala skulderna låg enligt SVT:s färska granskning per den 29 april på lite över en halv miljon kronor, med 311 000 i förfallna skulder till Umeå kommun, 131 000 i skatteskuld och 70 000 i skuld till bussbolag och hotell.

–  Inte så mycket att säga mer än att likviditeten (pengar i kassan) innan semifinalen var extremt ansträngd, Det kan bli så här då vi i princip inte har någon rörelsekredit. Nu ger slutspelet inklusive kringförsäljning cirka 250–300 000 kronor, vilket vi vet och dessa pengar kommer in i mitten/slutet på maj. Sedan har vi några partners, en del större, som inte betalat cirka 180 000 kronor, så jag är rätt lugn. Jag sover gott om natten så det kommer att lösa sig, säger Udominate Baskets general manager Oscar Stenberg.

Mer läsning (Plus): Ekonomiskt tuff tid för silverlaget

När det gäller perspektivet på längre sikt jobbar Udominate Basket mot nya djärva mål. Givet är nästa säsong att knipa SM-guldet och att spela i Eurocup.

– Vi ska göra en ny affärsplan med lite fler vilda ambitioner. På sikt vore det häftigt med ett svenskt lag på högsta nivå i Europa, i Euroleague, säger Oscar Stenberg.

Nästa säsong blir Udominate Basket femte säsong. Om nu laget heter Udominate säsongen 2016/2017. Det är inte alls säkert.

– Avtalet med vår namnsponsor går ut efter den här säsongen. Vi pratar med Udominate men också med andra aktörer, säger Oscar Stenberg.

Mer läsning (Plus): Siktar mot Euroleague

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.